Întâlnire româno-sârbă la Moraviţa, pentru Autostrada Timişoara-Belgrad. Grindeanu: S-au depăşit majoritatea punctelor care erau cu semnul întrebării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Auostrada va scurta distanţa dintre Timişoara şi capitala Serbiei FOTO Ş.Both
Auostrada va scurta distanţa dintre Timişoara şi capitala Serbiei FOTO Ş.Both

Sorin Grindeanu a declarat, vineri, 4 februarie, la Timişoara că s-au realizat paşi înainte în proiectul autostrăzii Timişoara-Moraviţa-Belgrad.

Moraviţa a găzduit, vineri, 4 februarie, o întâlnire româno-sârbă pe tema autostrăzii Timişoara-Moraviţa-Belgrad. Din partea română delegaţia a fost condusă de secretarul de stat Adrian Foghiş, şi au participat reprezentanţi ai CNAIR, ai Ministerului Transporturilor, ai celor care se ocupă de fonduri europene şi de la DRDP Timişoara. 

“Mai există câteva puncte care trebuie să fie depăşite, astfel încât acest proiect să intre pe făgaşul normal, să putem să facem licitaţia pentru execuţie şi acest proiect să intre în etapele următoare. S-au depăşit majoritatea punctelor care erau cu semnul întrebării. Urmează ca în următoarele două săptămâni să se finalizeze acordul bilateral dintre România şi Serbia, încât la vizita pe care o voi avea, undeva la sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai, la Belgrad, să pot să semnez acest acord cu omolugul sârb”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii.

În acest moment se află în derulare un contact semnat în martie 2020 pentru elaborarea studiului de fezabilitate (studiile geotehnic, arheologic, topografic, mediu) pentru drumul rapid Timişoara-Moraviţa. 

Timişoara-Moraviţa

A9 Timişoara - Moraviţa este crucială pentru conexiunea vestului ţării cu Serbia şi, mai departe, la reţeaua rutieră din Balcanii de Vest, respectiv din sudul Europei. 

Drumul va avea aproximativ 70 de kilometri, iar ruta propusă se desprinde din A1 în zona Remetea Mare, continuă în paralel cu centura Timişoara Sud până în zona Giroc, unde va fi realizat un drum de legătură cu centura. De acolo, traseul merge spre sud, pe ruta Jebel - Opatiţa - Stamora Germană - Moraviţa, până la graniţa cu Serbia. Vecinii vor avea de făcut şi ei drumul rapid de la Moraviţa la Belgrad.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Ministrul Grindeanu solicită o întâlnire cu omologul sârb pentru autostrada care leagă Timişoara de Serbia

A fost ales traseul final pentru autostrada A9 Timişoara-Moraviţa. Pe unde va trece drumul rapid care leagă Banatul românesc de Belgrad

Ministrul Transporturilor, enervat de promisiunile neonorate ale constructorilor: „Există un soi de şantaj”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite