A fost ales traseul final pentru autostrada A9 Timişoara-Moraviţa. Pe unde va trece drumul rapid care leagă Banatul românesc de Belgrad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autostrada Timişoara-Moraviţa va conecta Banatul cu Belgrad
Autostrada Timişoara-Moraviţa va conecta Banatul cu Belgrad

S-a încheiat analiza studiului de fezabilitate pentru Autostrada Timişoara - Moraviţa (aproximativ 70 de kilometri), iar acum pot începe investigaţiile de teren şi proiectarea detaliată.

A fost ales traseul pentru autostrada A9 care va lega Timişoara-Moraviţa (frontiera cu Serbia). CNAIR a cercetat 11 variante de traseu. Toate au fost comparate în cadrul analizei multicriteriale, pe baza unor norme economice şi de mediu - 70% a contat criteriul economic şi 30%, cel de mediu.

Pe primul loc se află, la mare distanţă de celelalte alternative de traseu, varianta 5 (85 de puncte din 100, în timp ce a doua clasată a avut 54 de puncte).

Aceasta propune o rută care se desprinde din A1 în zona Remetea Mare, continuă în paralel cu centura Timişoara Sud până în zona Giroc, unde va fi realizat un drum de legătură cu această centură. De acolo, traseul merge spre sud, pe ruta Jebel - Opatiţa - Stamora Germană - Moraviţa, până la graniţa cu Serbia.

“Dăm startul fazei a doua a studiului de fezabilitate care implică investigaţii detaliate de teren (studiile geotehnic, arheologic, topografic, mediu) şi care va fi gata în primăvara anului viitor. Anul acesta, proiectul beneficiază de alocări de 4,9 milioane de lei de la bugetul de stat, din fonduri europene. A9 Timişoara - Moraviţa este crucială pentru conexiunea vestului ţării cu Serbia şi, mai departe, la reţeaua rutieră din Balcanii de Vest, respectiv din sudul Europei. Revoluţia Bunei Guvernări presupune şi transparenţă instituţională. De aceea am cerut publicarea pe site-ul CNAIR a analizei multicriteriale, astfel încât oricine să poată accesa şi conspecta documentul”, a transmis Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.


Traseul autostrăzii A9

Vă mai recomandăm:

Autostrada Timişoara-Moraviţa

Preşedintele CJ Timiş nu vrea lucrare pe bani puţini la Autostrada Timişoara-Moraviţa: Trebuie gândit la nivel mare

Autostrada Timişoara-Moraviţa va conecta Banatul cu Belgrad, dar va asigura şi un drum rapid spre plajele din Muntenegru

VIDEO Cum vor ajunge timişorenii la mare în doar cinci ore. Impresionanta autostradă montană construită cu viteză ameţitoare între Serbia şi Muntenegru

Se pregăteşte a treia ieşire de pe autostradă spre Timişoara. Italienii vor realiza drumul de zece kilometri

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite