Închisoare cu executare pentru un polițist care a promis că „rezolvă” o sentință, pe o șpagă consistentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Timișoara a pronunțat sentința definitivă în dosarul de trafic de influență în care a fost trimis în judecată un polițist din Giroc, comună rezidențială de la marginea Timișoarei, acuzat că a promis „rezolvarea” unei sentințe.

Aurelian Gîrd a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu executare FOTO Pressalert
Aurelian Gîrd a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu executare FOTO Pressalert

Aurelian Gîrd, polițistul din Giroc judecat pentru trafic de influență după ce a cerut de la o persoană (martor în cauză) suma de 13.000 euro, pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, aceşti bani să fie oferiți unui judecător din Bucureşti, în schimbul unei sentințe favorabile, a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare.

În primă instanță, Tribunalul Timiș l-a condamnat pe Aurelian Gîrd la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare, dar în apelul de la Curtea de Apel Timișoara, unde a fost pronunțată sentința definitivă, a fost dispusă condamnarea la închisoare cu executare.

„Desfiinţează în parte sentinţa apelată, şi rejudecând, dispune: Înlătură aplicarea dispoziţiilor art.91 şi 93 C.p. privind suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani şi 6 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa în regim de detenţie”, se arată în sentința Curții de Apel Timișoara.

Acuzațiile aduse polițistului

Aurelian Gîrd a fost acuzat că la data de 12 august 2021, în sediul postului de poliţie Giroc, inculpatul ar fi primit suma de 64.500 lei, echivalentul a 13.000 euro.

„Cu aceeaşi ocazie, inculpatul Gîrd Aurelian a mai pretins de la martor, pentru sine, suprafaţa de 2.000 mp teren intravilan în localitatea Giroc, precum şi suprafaţa de 20.000 mp teren extravilan situat în aceeaşi localitate, pentru «colaboratorii» poliţistului care urmau să rezolve şi să decidă punerea în posesie a terenului respectiv”, susţin procurorii, potrivit cărora terenurile pretinse ar valora cel puţin 2,4 milioane de euro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite