Începe Codru Festival 2023. Scenă spectaculoasă cu decor deosebit la marginea Pădurii Bistra VIDEO

0
Publicat:

Festivalul Codru care se desfășoară la marginea Pădurii Bistra își deschide porțile vineri, 25 august, începând cu ora 16.00. Vor fi trei zile pline de muzică bună și distracție pentru iubitorii de festivaluri.

Codru Festival în 2022 FOTO Ștefan Both
Codru Festival în 2022 FOTO Ștefan Both

Codru este ultimul mare festival al verii în capitala europeană a culturii. Organizatorii au pregătit o ediție specială pentru acest an. Evenimentul de la marginea Pădurii Bistra - aflată la patru kilometri de Timişoara, la limita dintre comunele Ghiroda şi Moşniţa Nouă, a crescut exponențial față de cel din 2022. Vor fi numai puțin de șase scene: patru în afara pădurii (scena principală, scena pentru hip-hop și rap, scena rock-folk și scena retro) și două în pădure (una pentru tehno și una pentru dub).

Sunt multe noutăți anul acesta. Una dintre ele este scena principală, care va fi spectaculoasă, cu un decor deosebit și de o mărime impunătoare. O noutate e și ce se întâmplă pe timpul nopții, avem anul acesta două scene care vor funcționa și pe timpul nopții. Zona de mâncare e și ea una nouă. Am pregătit o zonă de food foarte interesantă, pentru că avem o colaborare cu European Street Food Awards, iar unul din food truckurile prezente, care va fi desemnat de un  juriu specializat, va fi trimis la festivalul european de street-food. Deci avem o zonă specială pentru mâncare”, a spus Victor Balaniuc.

Sunt așteptați 15.000 de spectatori pe zi

În acest weekend festivalierii vor putea cânta și dansa pe muzica artiștilor preferați din toate genurile muzicale. În fiecare seară există un cap de afiș: asăzi sunt cei de la Parov Stelar, mâine e trupa Asian Dub Foundation, iar duminică faimoasa Tarja Turunen.

Ne așteptăm să avem peste 15.000 de participanți pe zi. Pe lângă invitații din străinătate, Tarja Turunen, Asian Dub Foundation, Parov Stelar și Alborosie, avem foarte multe trupe îndrăgite din România. Lista e foarte lungă și sunt cele mai iubite formații de la noi”, a mai spus Victor Balaniuc.

Codru este primul festival eco-friendly din Romania. Asta înseamnă că fiecare bilet este un copac plantat. În 2023, Codru s-a calificat în lista primelor 10 festivaluri din Europa, la categoria Best Medium Festival, în cadrul European Festival Awards. 

Este cea mai importantă recunoaștere pe care o puteam primi, ne-am calificat în Top 10 festivaluri de mărime medie din cadrul European Festival Awards. Să ajungi în acest top e nevoie să fii evaluat de experți internaționali din industria festivalurilor mari”, a mai declarat Victor Balaniuc.

Nume mari la Codru 2023

În prima zi vor urca pe scenă Parov Stelar, Alborosie& Shenghen Clan, Alternosfera, Implant Pentru Refuz & Quartet, Amuly, Enevel & MCx Woodie, FC DNB, Fox Stevenson DJ set, Paraziții, Rava, Revan, Ada Milea, Allover, Fără Zahăr, Țapinarii și mulții alții.

Sâmbătă 26 august, vor concerta Asian Dub Foundation, Subcarpați, Luna Amară, Mădălina Pavăl Orchestra, Alex Super Beats, Azteca, Cred Că Sunt Extraterestru, Modestep DJ set, Nane, Souldtrip& Mc Motanu, Graiu, Mircea Vintilă, Spitalul de Urgență.

În ultima zi a Codru Festival 2023 va răsuna muzica cântata de Tarja Turunen, Surorile Osoianu& Lupii lui Calancea, Coma, Dirty Shirt, Aqquanox, Culture Shock, Ian, Ist& Mc44, Mempys& Blocksberg, Oscar, Șatra Benz, E-an-na, HVNDS, Melting Dice și Paulina.

Tot duminică, de la ora 16.30, invitați speciali sunt Gașca Zurli care vor cânta, dansa și încânta pe cei mici.

Un bilet de zi costă 200 de lei, iar un abonament pentru toate cele trei zile 450 de lei.

Programul celor trei zile Codru Festival îl găsiți aici:/www.codrufestival.ro.

Codru Festival face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii” în anul 2023 și este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș prin programul TimCultura 2023.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite