Herneacova pune România pe harta hipismului mondial. Peste 400 de cai, la cea mai importantă competiţie găzduită vreodată în ţară FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru organizarea Herneacova International Jumping - o competiţie ecvestră de sărituri peste obstacole, zona a fost reconfigurată complet şi arată ca un centru olimpic.

La 30 de kilometri de Timişoara, pe dealurile Recaşului, este în curs de amenajare cea mai modernă arena hipică din ţară. Va fi locul care, în curând, va repune România pe harta hipismului internaţional. 

Baza Hipică de la Herneacova va fi gazda, în toamnă, a celei mai importante competiţii ecvestre care s-a organizat vreodată în România. 

Avem două competiţii de pe agenda Federaţiei Internaţionale de Echitaţie. Sunt două săptămâni de concursuri de absolut cel mai înalt nivel, cel mai mare concurs care s-a ţinut pe teritoriul României. Vom avea şi un mare Grand Prix de trei stele. Vor veni din absolut toată Europa, din Maroc şi din ţări din zona Arabă”, a declarat Andrei Gaşpar, administratorul bazei de la Herneacova.

Herneacova

   

S-au amenajat rei terenuri de echitaţie

Pentru organizarea Herneacova International Jumping - o competiţie ecvestră de sărituri peste obstacole, zona a fost reconfigurată complet. S-au construit spaţii moderne pentru camparea camioanelor de transport, dotate cu toate utilităţile, grajduri moderne, drumuri de acces. S-au construit trei terenuri de echitaţie: Arena principală de competiţii, terenul de preîncălzire şi terenul de încălzire.

   

Herneacova

Am transformat baza ca într-un centru olimpic. S-au făcut lucrări întregi de structură, cu arena centrală, terenul de încălzire, terenul de revenire, sisteme de securitate, zone specifice concursurului, pentru spectatori, grajduri şi boxe pentru cai, la cele mai înalte standarde. Trebuie să asigurăm loc pentru circa 400 de cai. S-au amenajat parcări pentru peste 150 de camioane şi remorcile lor, am realizat o a doua cale de acces în bază, practic un drum nou”, a explicat Andrei Gaşpar.  

Herneacova

Domeniul Herneacova are şi un club profesionist de echitaţie. De gestiunea cailor de competiţie se ocupă o echipă de francezi.

Se va construi un hotel de patru stele

Herneacova International Jumping se va desfăşura în perioada 13-24 septembrie. La prima ediţie a concursului, vor fi prezenţi peste 400 de sportivi, cei mai titraţi cai şi jokey din 20 de ţări. Iar pe viitorul planurile sunt mari la Herneacova.

Avem un proiect mare care va fi implementat în 2018. Este vorba de un hotel de patru stele, cu 50 de camere, cu zonă SPA şi o sală de evenimente. Avem o proprietate de 190 de hectare”, a mai spus Gaşpar.

Herneacova

Premiile puse în joc la competiţia din toamnă sunt în valoare de 190.000 de euro şi se obţin trei puncte în clasamentul international. Proba de obstacole este una din cele trei discipline ecvestre olimpice.

Centru de agrement cu parc de aventură

Pe lângă centrul de echitaţie, pe domeniul de la Herneacova funcţionează un adevărat centru de agrement. Există restaurante, terase, sunt şi două puncte de grilluri. Se poate face mişcare în aer liber, drumeţii, trasee în pădure, pe jos, cu cai sau cu bicicleta. Se fac cursuri de echitaţie cu instructori autorizaţi. 

Herneacova

În primăvară a fost inaugurat cel mai evoluat parc de aventură din ţară, cu echipamente de siguranţă de ultimă generaţie. În martie 2018 se va dubla capacitatea parcului, urmând să fie cel mai mare din ţară. Există şi două tiroliene care însumează peste 600 de metri. 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite