FOTO Subpasajul Michelangelo prinde contur. Primarul Robu face şi trei vizite pe zi să fie sigur că se lucrează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru cel puţin o lună de zile circulaţia maşinilor prin zona subpasajului Michelangelo a fost din nou restricţionată.

După cinci luni de zile în care şoferii au putut circula peste podul Michelangelo în direcţia Spitalului Judeţean, cât şi invers, trecând pe lângă şantierul subpasajului, a venit rândul ca traficul să fie din nou închis.

În acest moment se realizează varianta finală de traversare a subpasajului pe axa Sud-Nord.

“Ceea ce am avut până acum, timp de cinci luni, a fost o soluţie improvizată. Se putea trece prin şantier. Dar acum suntem într-un moment foarte important, când pe pod trebuie să se toarne asfaltul în varianta finală. Pe o jumătate din pod este realizată hidroizolaţia, trebuie pusă şi bordură, apoi se va turna asfalt. De cealaltă jumătate trebuie terminată hidroizolaţia şi asfaltarea definitivă”, a explicat primarul Nicolae Robu.

În perioada următoare se va face asfaltarea de protecţie a hidroizolaţiei de pe planşeul subpasajului, se va pune umplutură între ziduri astfel încât să se poate realiza sensul de circulaţie Sud-Nord în varianta finală.

Lucările la subpasaj înaintează cu rapiditate. Se va lucra atât în aproprierea subpasajului, cât şi în subteran, la anumite conducete. În aceea zonă nu au putut fi schimbate conductele pentru că ar fi încurcat celelalte operaţii tehnologice care au avut loc.

Primarul Robu este mulţimit de ritmul de lucru, însă pentru a fi sigur că nu se trage chiululul, primarul spune că va face şi trei vizite pe zi.

“Lucrările de aici sunt complexe, am promisiuni că se va lucra şi noaptea. Va fi o mobilozare exemplară. Mi-am exprimat de mai multe ori nemulţumirea pentru ritmul în care lucra SDM, dar vreau să evidenţiez potenţialul. Este o firmă foarte puternică, are şi utilaje şi oameni, trebuie doar mai multă preocupare. Va apărea preocuparea ca urmare a presiunii permanente pe care o voi face. Le-am spus că nu va fi zi în care să nu fiu de cel puţin trei ori pe acest şantier”, a mai spus Robu.

Primarul speră ca peste o lună să se redeschidă circulaţia pe patru benzi în varianta finală peste subpasaj, pe ruta Sud-Nord.

Termenul limită pentru finalizarea subpasajului Michelangelo este 29 septembrie 2014.

Citiţi şi:

S-a dat drumul la circulaţie în intersecţia Michelangelo: maşinile pot trece peste subpasajul aflat în construcţie

VIDEO Complex rutier ca în Occident, în centrul Timişoarei, construit cu aproape 70 de milioane de lei, de la UE

VIDEO Imagini fabuloase cu lucrările de pe şantierul subpasajului Michelangelo

Primarul Timişoarei vrea ca pasajul Michelangelo să fie gata cu şase luni mai repede de termen

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite