FOTO Robu nu vrea arbori pe strada Mărăşeşti: Primarul pregăteşte însă o surpriză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
StradaMărăşeşti a devenit pietonală în 2012
StradaMărăşeşti a devenit pietonală în 2012

Un grup de iniţiativă din Timişoara cere primarului Nicolae Robu să planteze copaci pe strada pietonală Mărăşeşti. Edilul are însă altă opinie.

Primarul Nicolae Robu nu se lasă înduplecat de timişorenii care au realizat o pagină de Facebook prin care cer copaci pe strada Mărăşeşti.

Edilul şef spune că strada este prea îngustă şi nu se pretează pentru plantarea de arbori. Se va ocupa însă ca strada cu Sinagoga din Cetate să nu mai fie aşa cheală.

“Nu e loc pentru pomi pentru o astfel de stradă, în schimb, putem să decorăm mai bine strada Mărăşeşti, să o echipăm cu mobilier stradal, pot fi puse mai multe jardiniere, anumiţi arbuşti în ghivece, statuete, lucruri obişnuite pentru astfel de străzi, dar nu este un loc în care să se potrivească să fie copaci. Statuete, ceva valoros, important, nu sunt eu specialistul care să le descrie, sunt locuri care ar trebui să suscite atenţia pentru strada pietonală. Voi merge să văd ceva, dar nu vreau să dezvălui decât în momentul în care voi ajunge la concluzia că merită să pun aşa ceva”, a declarat Nicolae Robu.

În alte ordine de idei, Robu se gândeşte cum ar putea să scape de Spitalul Militar care se află pe strada Mărăşeşti. Clinica de Dermatoliogie, tot de pe această stradă, va fi mutată după ce noul spital din Complexul Studenţesc, iar în locul ei va răsări un centru cultural şi consular.

“Sunt mulţumit de stradă până la un punct, că Timişoara are o stradă pentru promenadă, are o stradă unde copiii se dau cu rolele şi alte lucruri, şi unde putem avea în plus terase pentru a ne petrece timpul într-un ambient plăcut, dar această stradă a fost amenajată într-un timp foarte scurt, fără investiţii speciale, în loc să reparăm trotuar şi carosabil, am turnat asfalt din zid în zid, va veni momentul în care evident şi această stradă va di pavată, ea va fi mult mai animată decât acum, cu activităţi comerciale, pentru că nu e firesc să rămână acolo spitale, clinici, sedii de activităţi militare, locul unor astfel de activităţi nu este într-o zonă care este predestinată pe loisir”, a mai declarat Robu.

Citeşte şi:

Promenadă pe fosta stradă Evreiască: s-a redat timişorenilor o arteră istorică GALERIE FOTO
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite