Fostul ministru al Educaţiei, mesaj pentru politicienii de dreapta după scrisoarea lui Rudolph Giuliani: „Bubuiţi-l direct şi fără milă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Funeriu, fost ministrul Educaţiei în Guvernul Boc, îi îndeamnă pe politicienii de dreapta să răspundă ferm la scrisoarea Rudolph Giuliani către preşedintele Klaus Iohannis.

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor între Parchetul General şi SRI şi stoparea presiunilor asupra judecătorilor.

Timişoreanul Daniel Funeriu a fost ministrul Educaţiei în Guvernul Boc, între 2009-2012, care a făcut cea mai importantă reformă a sistemului educaţiei din România de după Revoluţie, a transmis un mesaj politicienilor de dreapta.
 

“Intuiesc că oficialii români care se declară anticorupţie sunt prea timoraţi pentru a-i da un răspuns foarte dur lui Giuliani. Acum e momentul în care veţi vedea, probabil, comentarii apă de ploaie: timoraţi de presupusa apropiere a lui Giuliani de Trump, politicienii din România vor da din colţ în colţ. Nu băieţi: bubuiţi-l direct şi fără milă. Acum să vedem cine e tare. Orban? Barna? Cioloş? Tomac? Iohannis?”, a scris Funeriu pe pagina sa de Facebook.
 

După câteva ore, în urma declaraţiei lui Dan Barna, Daniel Funeriu a revenit cu un nou mesaj prin care îl felicită pe liderul USR.

Ca de obicei USR prin Dan Barna a fost cea mai reactivă formaţiune politică. Foarte bun răspunsul lui Dan Barna. Felicitări. Ludovic Orban, mai facem şi ceva important sau tot cu pleivasul la făcut liste şi cu câinele la plimbare?”, a scris Funeriu.

"Iau bani grei, perfect legal în SUA, pentru a apăra o cauză care nu le strică prea mult reputaţia"

Daniel Funeriu a povestit pe pagina sa de Facebook cum a dat afară din birou pe un fost ambasador al SUA, devenit sfătuitor.

Să vă spun cum e cu foştii oficiali americani: iau bani grei, perfect legal în SUA, pentru a apăra o cauză care nu le strică prea mult reputaţia. Adesea tot felul de jmekeri cu bani de prin ţări care încă mai gândesc că <vin americanii> profită de chestia asta. Spus pe şleau: dacă haştagrezist îl plătea pe Giuliani ăsta, azi era plină presa de <Giuliani spune că duie Mragnea>. La mine a venit un fost ambasador al SUA cu nevasta (care era dusă rău) şi mi-a cerut ca în Legea educaţiei să bag tot ceea ce cereau cei mai naşpa mafioţi educaţionali din România. Am aflat şi cine l-a plătit. Ambasadorul SUA îmi spusese că respectivul nu reprezintă nicio poziţie oficială a SUA. Eu l-am dat urgent afară din birou, sub privirile dezaxate ale istericei sale soţii. Deci nea Giuliani, pune în PS suma pe care ai luat-o şi de la cine ai luat-o pentru semnătură. Nu sunt expert în justiţie, dar recunosc de la o poştă jmekeria. Vreţi poziţia oficialã a SUA? Simplu: întrebaţi ambasada", a scris timişoranul.

Rudolph Giuliani, fost procuror federal şi fost primar al New Yorkului între din 1994 -2001, a candidat fără succes la nominalizarea republicană pentru Casa Albă, în 2008, l-a susţinut pe Trump în 2016 şi a fost vehiculat ca ocupant al mai multor poziţii din administraţia americană, inclusiv secretar de Stat, lucru care nu s-a întâmplat. În aprilie, Giuliani s-a alaturat echipei de avocaţi ai lui Trump, care se ocupă de ancheta independentă a lui Robert Mueller, cel care încearcă să stabilească dacă echipa de campanie a lui Donald Trump a avut legături cu încercările Rusiei de a influenta alegerile americane. 

Citiţi mai mult:


George Maior, convocat la Ministerul de Externe pentru explicaţii după reacţia la scrisoarea trimisă de avocatul lui Trump. Cine este Rudy Giuliani

Maior, după scrisoarea lui Giuliani: Este expresia unui lobby, iniţiat de personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia


Mesaj surpriză primit de fostul ministru al Educaţiei, care a introdus camerele video la BAC. „Vă cer scuze, domnule, pentru că v-am înjurat şi detestat“

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite