Fostul ambasador al Japoniei în România îi învaţă pe timişoreni Kendo şi Iaido

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişorenii pasionaţi de artele marţiale au ocazia de a păşi pe "Calea Sabiei" sub îndrumarea unui mentor renumit, Tsushima Kanji Sensei, fondatorul mişcării de Kendo şi de Iaido în România

Clubul Sportiv Sam-Sho este singurul club din Timişoara în care se practică discipline tradiţionale japoneze precum Kendo, Iaido şi Kyudo.

Stabilit de la începutul anului în Timişoara, Kanji Tsushima, fost ambasador al Japoniei în România, este consilier pentru Kendo şi Iaido, în cadrul clubului. Tsushima-sensei, are 6 dan kendo, 4 dan iaido şi este părintele acestor discipline marţiale în România, introduse în anul 1990.

"Antrenamentele de Kendo (Calea sabiei), scrimă japoneză, se desfăşoară la Liceul Agricol, pe Calea Aradului, în zilele de luni, marţi şi joi de la orele 19.00. Kendo poate fi practicat de oricine îşi doreşte, adulţi de orice vârstă şi copii de la 6-7 ani în sus. Antenamentele de Iaido (în traducere directă: Calea prezenţei mentale şi a acţiunii imediate) se desfăşoară pe str. Pestalozzi, nr 22, miercuri, de la orele 16.00. În Iaido se studiază tehnica de sabie, după vechile şcoli japoneze. Acest sport se recomandă persoanelor cu vârsta de peste 14 ani. La fel şi în cazul Kyudo (Calea arcului)", a declarat Florin Ianăş, preşedintele clubului Sam-Sho.

Armura vechilor samurai, yoroi, s-a stilizat în kendogu, katana – sabia, s-a transformat în shinai, sabia de bambus, însă spiritul de luptă al vechilor samurai a rămas neschimbat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite