VIDEO Timişoara are de astăzi un filmuleţ de prezentare a oraşului, care va fi distribuit în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din filmuleţ. FOTO: captură video
Imagine din filmuleţ. FOTO: captură video

Un film cu o durată de două minute, dedicat Timişoarei şi destinat promovării oraşului în străinătate, a fost prezentat, miercuri, de edilii oraşului de pe Bega. Realizarea clipului a costat 3.500 de euro.

Viceprimarul municipiului Timişoara, Dan Diaconu, a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, un film de două minute realizat de fotograful timişorean Alexandru Hreniuc. "Filmul a fost realizat ca o invitaţie de a descoperi şi admira Timişoara de către turişti, dar şi de către propriii cetăţeni. Un oraş viu, vibrant, modern, atrăgător, atât din punct de vedere al afacerilor, cât şi din punct de vedere al turismului, un oraş pentru care principalul avantaj sunt oamenii, cei care dau atmosfera placută, proaspătă şi tânără. Timişoara este mândră de patrimoniul său cultural şi istoric, de multitudinea de obiective turistice, de clădirile istorice, dar cel mai mult de locuitorii săi", a spus viceprimarul.

Conform sursei citate, pentru realizarea filmului au fost folosite tehnici şi elemente speciale. "S-a folosit macara, s-au făcut cadre subacvatice, cadre aeriene, filmare cu drona, timelapse şi multe altele", a mai spus Diaconu. Potrivit lui Diaconu, realizarea filmului a costat 3.500 de euro, banii provenind în mare parte din sponsorizări.

Filmul municipiului Timişoara va fi prezentat în premieră în străinătate, la Maastricht (Olanda), săptămâna viitoare, odată cu semnarea unui acord de cooperare culturală între Timişoara şi provincia Limburg.

Mai jos puteţi viziona clipul de prezentare comandat de Primăria Timişoara:

Citeşte şi:

Acord cultural între Regiunea Limburg (Maastricht) şi Timişoara

FOTO Timişoara se înfrăţeşte cu „Oxfordul” Poloniei, oraş care a atras fonduri de 1 miliard de euro după regionalizare, cât toată România

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite