Fabrică de îngheţată executată silit pentru gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fabrica „Antarctica” din Sânmihaiu Român, care exportă îngheţată în toată ţara, a ajuns să fie executată silit pentru datoriile pe care le are la ridicarea gunoiului. Fabrica de îngheţată are de dat peste 50.000 de lei societăţii care a ridicat anul trecut gunoiul rezultat din materialele folosite în producţia de îngheţată

Retim a solicitat în repetate rânduri fabricii „Antarctica” să achite factura, însă conducerea firmei a amânat la nesfârşit plata datoriilor.
În cele din urmă, Retim a fost nevoită să apeleze la Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comeţ Timiş, care a dat câştig de cauză societăţii care a ridicat gunoaiele, dar nu şi-a primit banii.

Fabrica nu a primit cu bine decizia curţii de arbitraj, iar reprezentanţii Retim execută silit acum fabrica de îngheţată, având în acest sens o decizie definitivă a Judecătoriei Timişoara, pentru datoria de 50.000 de lei. Patronul fabricii, Gheorghe Ţic, susţine că nu ştie dacă a achitat integral datoriile pentru gunoi. "Nu a fost prioritatea noastra să plătim gunoiul. Am avut alte plăţi mai importante de făcut, am avut alte priorităţi. O să achităm şi această plată, când considerăm noi. Unele firme au datorii la noi, noi avem datorii la alţii", a spus patronul fabricii.

Fabrica a aparţinut până la începutul anilor 2000 lui Oda Baaj, intrat în afaceri cu case de schimb valutar şi imobiliare. Deşi în mediul de afaceri se spune că el controlează încă fabrica, Oda Baaj neagă acest lucru. „Fabrica nu mai este de multă vreme a mea. Am vândut-o”, a declarat Oda Baaj pentru „Adevarul de Seară” Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite