EXCLUSIV Noul aquapark din Timișoara, inaugurat în weekendul în care începe Capitala Culturală VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul aquapark din Timișoara, care poate fi comparat cu celebrele băi din Ungaria, ar trebuie să își deschidă porțile la mijlocul lunii februarie, când începe programul Capitalei Culturale Europene 2023.

Termalum FOTO Ștefan Both
Termalum FOTO Ștefan Both

Timișoara a stabilit deschiderea oficială de preluare a titlului de Capitală Culturală Europeană în weekend-ul 17-19 februarie 2023, cu peste 50 de evenimente, de la concerte în aer liber, expoziții, la teatru în spații neconvenționale sau premiere de film.

Tot în acel sfârșit de săptămână se dorește și inaugurarea aquaparkului Termalum, construit pe fostul stadion UMT.

Lucrările sunt pe terminate, acum se fac ultimele finisaje și se așteaptă autorizarea din partea Primăriei Timișoara, documentația fiind depusă încă din luna decembrie.

Termalum FOTO Ștefan Both
Termalum FOTO Ștefan Both

Lucrările au început în vara anului 2021, în urma unei finanțări în valoare de peste 83 de milioane de lei, din care aproape 29 de milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile.

La nivelul aquaparkurilor din Ungaria

Modernul centru SPA și wellness din capitala Banatului nu este cu nimic mai prejos decât celebrele băi din Ungaria.

Termalum SPA va avea peste 1.700 metri pătrați de luciu de apă, cu diferite atracţii, cu primele tobogane indoor din regiune, o sală de bazine cu ape termale, cu hidromasaj, jocuri cu apă, un SPA cu servicii complete (duşuri tematice, cu sunete şi lumini, camere de relaxare, saune de toate felurile, jacuzzi, toate cu vedere spre o grădină interioară care va avea şi o saună rustică), o clinica de fizioterapie, un restaurant şi multe alte activităţi care vor face plăcută petrecerea timpului liber.

Termalum FOTO Ștefan Both
Termalum FOTO Ștefan Both

Bazinul mare va avea aproape 800 de metri pătraţi, bazinul pentru copii - 300 de metri pătraţi (cu topogane și jucării), iar bazinul de aterizare de pe cele patru topogane va avea 130 de metri pătraţi.

Bazinul care comunică în interior şi exterior va avea tot 130 de metri pătraţi.

Toate bazinele vor fi încălzite. Se va putea folosi şi iarna bazinul exterior, apa având 36 de grade Celsius.

Termalum FOTO Ștefan Both
Termalum FOTO Ștefan Both

Proiectul a cuprins construcţia unui clădiri pentru recepţie (P+1E), un corp pentru vestiare (P+1E), sala bazinelor (P), un corp cu spaţii tehnice şi de relaxare (P), o clădire administrativă şi pentru spaţii cu alte destinaţii (P+2E).

Termalum FOTO Ștefan Both
Termalum FOTO Ștefan Both

Aquaparkul construit comunică cu actualul Termalium SPA, printr-un coridor.

Într-o altă etapă de dezvoltare, urmează să se ridice şi un hotel, lângă aquapark.

Investiția este realizată de Prompt, firma condusă de Mihai Olariu, cel care a privatizat UMT-ul şi care deţine şi ştrandul de la Pădurea Verde.

Termalum FOTO Ștefan Both
Termalum FOTO Ștefan Both

De la fotbal, la aquapark

Mihai Olariu a fost și patronul echipei de fotbal UMT. După promovarea echipei în prima ligă, în 2001, stadionul a trecut printr-un proces de cosmetizare. S-au montat atunci şi 5.000 de scaune.

La finalul campionatului, jucătorii de la Pădurea Verde au retrogradat înapoi în liga a doua, terminând pe ultimul loc, cu doar trei victorii, şase egaluri şi 21 de înfrângeri. După desfinţarea echipei UMT, în anul 2008, stadionul a început să fie demontat bucată cu bucată.

TimişoaraPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite