Viitorul centru SPA și wellness de la Timișoara, în stare avansată. Vor începe curând probele FOTO

0
Publicat:

Lucrările la centrul de SPA și wellness de pe fostul stadion UMT din Timișoara se află în fază avansată. Noul aquapark ar urma să își deschidă porțile pentru timișoreni și turiști în vara lui 2023.

Interiorul aquaparkului de la UMT FOTO Ș.B.
Interiorul aquaparkului de la UMT FOTO Ș.B.

Lucrările de pe stadionul UMT au început în vara anului 2021, în urma unei finanțări de la Uniunea Europeană. Proiectul se ridică la peste 83 de milioane de lei, din care aproape 29 de milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile.

Aquaparkul va îngloba şi actualul Termalium, realizat în cadrul primei faze de modernizare a vechiului ştrand UMT.

Noul aquapark ar urma să își deschidă porțile pentru timișoreni și turiști odată cu sezonul estival următor, însă conform proiectului lucrările ar trebuie să se încheie în această iarnă.

Surse din rândul constructorului spun că în acest moment se lucrează la interioare, iar în foarte scurt timp vor începe probele. Toate bazinele se vor umble cu apă, iar echipamentele, toboganele vor fi testate.

La Termalium vor exista bazine indoor cu peste 1.700 metri pătraţi de luciu de apă, cu diferite atracţii şi cu primele tobogane indoor din regiune, o sală de bazine cu ape termale, un SPA cu servicii complete (duşuri tematice, cu sunete şi lumini, camere de relaxare, saune de toate felurile, jacuzzi, toate cu vedere spre o grădină interioară care va avea şi o saună rustică), o clinica de fizioterapie, un restaurant şi multe alte activităţi care vor face plăcută petrecerea timpului liber.

Au început amenajările interioare FOTO Ș.B.
Au început amenajările interioare FOTO Ș.B.

Bazinul mare va avea aproape 800 de metri pătraţi, bazinul pentru copii 300 de metri pătraţi, iar bazinul de aterizare de pe topogane va avea 130 de metri pătraţi.

Bazinul care comunică în interior şi exterior va avea tot 130 de metri pătraţi. Toate bazinele vor fi încălzite. Se va putea folosi şi iarna bazinul exterior, apa având 36 de grade Celsius.

Proiectul cuprinde și construcţia unui corp pentru recepţie (P+1E), corp pentru vestiare (P+1E), sala bazinelor (P), corp cu spaţii tehnice şi de relaxare (P), corp administrativ şi spaţii cu alte destinaţii (P+2E).

Amenajări interioare la Termalium FOTO Ș.B.
Amenajări interioare la Termalium FOTO Ș.B.

Investiția este realizată de Prompt, firma care a privatizat UMT-ul şi care deţine şi ştrandul de la Pădurea Verde.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite