EXCLUSIV Nicu Covaci vrea să ducă Timişoara în Cartea Recordurilor, cu cea mai mare pictură pe pânză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicu Covaci lucrează la pictura gigantică de la Osnabruck
Nicu Covaci lucrează la pictura gigantică de la Osnabruck

Liderul trupei Phoenix, care va concerta în Piaţa Victoriei, pe 20 decembrie, cu ocazia lansării Timişoarei în cursa pentru Capitala Europeană a Culturii în 2021, are un plan măreţ

Nicu Covaci doreşte să intre alături de Timişoara în Cartea Recordurilor, pentru cea mai mare pictură pe pânză din lume. Celebrul rocker bănăţean, care va fi unul din ambasadorii Timişoarei în cursa pentru Capitala Europeană a Culturii în 2021, a decis astfel să promoveze oraşul în care a luat fiinţă Phoenix.

Puţină lume ştie că Nicu Covaci câştigă foarte bine nu doar din muzicăp, ci şi din picturile pe care le realizează, el fiind absolvent al Facultăţii de Arte Plastice din Timişoara, secţia Pictură. 

„Vreau să fac o pictură de dimensiuni foarte mari, pe pânză, de peste 50 de metri, pentru ca Timişoara să intre în Cartea Recordurilor. Mă voi zbate pentru oraşul meu”, ne-a declarat Nicu Covaci.

Liderul de la Phoenix mai are în CV o pictură gigantică, realizată în anul 2000, în oraşul Osnabruck, din Germania. Atunci a realizat un desen intitulat „Gladiator 2000” şi a fost pictat pe o pânză întinsă pe peretele unei săli de sport.

„Din păcate aceasta lucrare a fost stricată de Verzii din Germania, care au plantat în faţa sălii de sport câţiva copaci. La prima furtună mai mare acestea au căzut peste pânză şi s-a distrus. Am avut scandal mare cu ei”, a mai declarat Nicu Covaci.

Rockerul timişorean a lucrat la „Gladior 2000” două luni şi s-a folosit de o macara. „Cu o mână pictam, iar cu cealaltă direcţionam braţul macarlei. Lucrez foarte repede. Aştept să îmi sugereze timişorenii un subiect. Eu pictez orice vor ei”, a spus Covaci. Acesta a afirmat că una din posibilele subiecte ar putea fi legat de eliberarea Timişoarei de sub ocupaţia otomană, de trupele lui Eugeniu de Savoya.

„Vreau să duc faima Timişoarei în lume. Institutul Cultural Român nu are nevoie de mine pentru a promova România în afară. Ei trimit peste tot doar ţigani. De când suntem noi ţigani? Şi în Spania când le spun că sunt român, ei îmi zic, ţigan. Avem de luptat cu această mentalitate”, a încheiat Nicu Covaci.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite