Derby local şi un sport inedit, sâmbătă seara, la sala "Constantin Jude" din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fază de rembal. FOTO: Vali Silaghi
Fază de rembal. FOTO: Vali Silaghi

De la ora 19.00 este programat, pentru prima oară în ultimii 40 de ani, un meci între două echipe timişorene în prima ligă de baschet, BC - Timba. Imediat după partidă, inventatorul Remi Rădulescu ne va prezenta un nou sport.

Primul derby local ]m prima diviyie de baschet, după Universitatea - Voinţa, în sezonul 1973/74, stârneşte un mare interes printre microbiştii bănăţeni. „Diferenţa dintre cele două echipe e mare, din toate punctele de vedere. Noi vom încerca să fcem tot ceea ce ne stă în putinţă pe teren. După părerea mea, cred că doar tactic îi putem surprinde”, a spus Mircea Murărescu, preşedintele Timba Timişoara, citat de druckeria.ro. "Avem un respect deplin pentru Timba. Pregătim meciul la fel de serios precum pe celelalte, inclusiv cele din EuroChallenge. Timba a avut o evoluţie de apreciat până acum, a reprezentat bine oraşul şi baschetul din Timişoara, dar fireşte că ne dorim victoria", a declarat Srdjan Jovanovic, antrenorul BC Timişoara.

Timba Timişoara se află pe locul 13 în Liga Naţională, însă distanţa faţă de BC Timişoara, care ocupă locul 8, este de doar două puncte.

Un sport antrenant, inventat de un timişorean

După derby-ul de la baschet, inventatorul timişorean Remi Rădulescu, premiat de mai mute ori la saloane internaţionale de inventică, inclusiv Geneva, va prezenta timişorenilor un sport inventat chiar de el. Se numeşte rembal, se joacă cu o minge de fotbal, pe un teren de dimensiunea celui de baschet, dotat cu porţi speciale. Acestea au câte 12 inele, prin care jucătorii trebuie să treacă mingea: cinci inele sunt în partea de jos (golul valorează un punct), patru în mijloc (golul valorează trei puncte) şi trei sub transversală (golul valorează cinci puncte).

Există un careu mic şi un careu mare. Orice infracţiune în careul mare (henţ sau fault) se pedepseşte cu o "lovitură liberă". În careul mic are voie să intre un singur jucător al echipei care se apără, acesta având voie să atingă mingea şi cu mâna. În schimb, jucătorii care atacă nu au voie să înscrie din careul mic. "Am creat acest sport pentru spectacol şi cred că mi-am îndeplinit obiectivul. Poate fi folosit şi ca material didactic pentru antrenamente, înscrierea unui gol cere multă precizie", a spus Remi Rădulescu. Partida demonstrativă de sâmbătă seara se va disputa între o echipă a presei timişorene şi una formată din foşti jucători de fotbal bănăţeni, ca Iosif şi Ilie Rotariu, Florin Bătrânu sau Marcel Băban.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite