Doi fotografi timişoreni, premiaţi de Wedding Photographers International

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografie premiată realizată de Andrei Mateiu
Fotografie premiată realizată de Andrei Mateiu

Alex şi Andrei Mateiu, doi fraţi din Timişoara, se pot mândri cu o distincţie râvnită de mii de artişti în fotografie din întreaga lume

Cei doi români au demonstrat că arta în fotografie se regăseşte şi în ţara noastră, devenind primii conaţionali care intră în posesia premiului acordat de Wedding Photographers International.
 

În anul 2013, la finele celui mai apreciat concurs pentru fotografi la nivel mondial, organizat online de Wedding & Portrait Photographers International, din Statele Unite, competiţie la care au participat mii de fotografi de pe toate continentele planetei, fotografii au fost distinşi cu WPPI Award Of Excellence, primul premiu oferit de asociaţie unor fotografi români. 


De menţionat, de asemenea, că acest concurs, care se desfăşoară de două ori pe an, primăvara şi toamna.

Artiştii bănăţeni şi-au împărţit „frăţeşte” cele patru fotografii premiate, două aparţinând lui Alex Mateiu şi două lui Andrei Mateiu.
 

Wedding Photographers International a fost fondată în anul 1970, servind ca o asociaţie reprezentativă pentru fotografi de pe întreg mapamondul. La prima convenţie, în 1980, care a avut loc în Las Vegas, la celebrul Caesar’s Palace, au fost prezenţi 2.500 de participanţi.

În 1995, denumirea a suferit o mică modificare, transformându-se în Wedding & Portrait Photographers International, datorită implicării artiştilor atât în fotografia de nuntă, cât şi în cea portretistică. 


Începând cu anul 2011, WPPI include membri din întreagă lume şi din toate sferele breslei.


Citeşte şi:

VIDEO Timişoara are de astăzi un filmuleţ de prezentare a oraşului, care va fi distribuit în străinătate

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite