De la Timișoara la Zrenjanin, cu bicicleta pe digul Begăi. Granița româno-sârbă se deschide în premieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amatorii de ciclism vor putea pedala, sâmbătă și duminică, 24-25 septembrie, de la Timișoara până la Zrenjanin (în Banatul sârbesc), pe pista de pe digul Begăi.

Pista de biciclete în zona comunei Otelec FOTO Turismtimis.ro
Pista de biciclete în zona comunei Otelec FOTO Turismtimis.ro

Consiliul Județean Timiș și Guvernul Voivodinei au decis să deschidă, în premieră, frontiera româno-sârbă, pentru bicicliști, controlul documentelor urmând să se facă cu echipe mobile ale Poliției de Frontieră din cele țări. Punctul de trecere de pe digul Begăi va fi deschis două zile, sâmbătă și duminică, 24-25 septembrie.

Trecerea frontierei se va face pe baza cărții de identitate, între orele 08.00 și 20.00. 

Este pentru prima dată când se va putea folosi pista de biciclete pe întreaga sa lungime, așa cum a fost gândită în proiectul de finanțare europeană. 

Distanța dintre Timișoara și capitala Banatului sârbesc, Zrenjanin, este de aproximativ 70 de kilometri. 

Cei interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com.

Pista de biciclete de pe digul canalului Bega este utilizată deja de șase ani pe distanța Timișoara-frontieră. 

În oglindă, vecinii din Serbia au realizat și ei pista de biciclete de la graniță până în localitatea Klek, iar acolo eu aveau deja o pistă spre Zrenjanin, capitala Banatului sârbesc. 

Se așteaptă acum construcția infrastructurii punctului de trecere a frontierei atât pentru bicicliști, cât și pentru vapoarele de pe Bega. 

Consiulul Judeţean Timiș a alocat banii în bugetul de anul acesta pentru execuţia a ceea ce ţine de partea românească a punctului de trecere a frontierei. Partea sârbă trebuie să facă în oglindă aceeaşi chestiune. Construcţia finanțată de CJT se ridică la aproape 600.000 de euro. 

Se speră ca punctul de frontieră să fie operaţional până la finele anului 2023. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite