Daniel Funeriu, după ultima crimă care a zguduit Timișoara: „Orașul meu devine Crimișoara. Nu mă miră deloc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu,  care locuiește în Franța, dar este originar din Timișoara, a reacționat după ultima crimă de la Timișoara, unde o femeie a fost ucisă în propria casă la mai puțin de două luni de la o dublă crimă comisă într-un mod similar.

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu FOTO Arhivă
Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu FOTO Arhivă

„Orașul meu, Timișoara, devine Crimișoara. A treia persoană în vârstă ucisă în casa sa. Având în vedere ce am observat, cu ochiul liber, în ultimii ani - și adesea spus public, mulți prieteni timișoreni criticându-mă - nu mă miră deloc.  Nu cred că există în România un oraș care din punct de vedere societal să se fi degradat atât de mult precum Timișoara”, a scris Daniel Funeriu, pe Facebook.

Fostul ministru susține că Timișoara „ a devenit un oraș-zombi:  un oraș dormitor în care vin pentru muncă oameni care nu se identifică și nu au nimic de-a face cu spiritul Timișoarei”. „Vara mai vin, nostalgici, cei din generația mea care au plecat de mulți ani prin străinătate și, parcă, parcă, simți o adiere de ‹fain›”, a mai punctat Daniel Funeriu.

Potrivit lui Funeriu, nici Timișoara Capitală Europeană a Culturii, proiectul fiind, în opinia sa, „fără nicio patimă politică”, „un eșec de proporții”.

Un oraș total vasal clanurilor de tot felul, care s-au instalat în tot ceea ce înseamnă zonă centrală, un parc al rozelor devenit parc al buruienilor, paradisul goangelor și mucurilor de țigară, cu greu reușesc unele locuri mai răsărite și prea puținele clădiri renovate să te facă să te simți cât de cât ok”, se plânge fostul ministru.

Daniel Funeriu a spus că „Timișoara are nevoie de o terapie de șoc” și a subliniat că semnalul său nu are nicio conotație politică. „Nu aș vrea ca aceste triste observații să fie citite în cheie politică, nu cred că e vina doar a primarilor, cred că, din păcate, ceva s-a rupt în Timișoara, ceva mult mai profund decât culoarea politică a unui primar sau altul.  Sau poate ceva s-a rupt în mine, și sunt eu prea exigent cu locurile și oamenii care m-au făcut să fiu ceea ce sunt…”, a mai scris Funeriu.

O femeie de 74 de ani a fost omorâtă marți 15 august, în propria casă, de un bărbat care a intrat peste ea în apartament pentru a o jefui. Criminalul, care este recidivist, era atât de beat încât a leșinat la locul faptei. Crima vine la două luni de la un dublu asasinat, comis într-un mod similar.

După dubla crimă comisă la Timișoara la sfârșitul lunii iunie 2023, șeful Poliției Timiș, Alin Petecel, a dat asigurări că Timișoara este un oraș sigur. „Știu că liniștea și încrederea populației a fost zdruncinată fără doar și poate, motiv pentru care vreau să le transmit că Timișoara este un oraș sigur. Este sigur fiind că am demonstrat, într-un timp extrem de scurt, că suntem o forță care nu poate fi în niciun caz înfrântă”, a declarat șeful Poliției Timiș, Adrian Petecel, după prinderea dublului asasin de la Timișoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite