Companiile din Vest, optimiste în privinţa angajărilor după doi ani de pesimism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lent dar sigur, piaţa muncii din regiunea de Vest dă semne de revenire, companiile anunţând că procesele de recrutare, blocate până acum de recesiune, vor fi dezgheţate în Trimestrul 3 al anului 2010.

Potrivit celui mai recent studiu realizat de compania de recrutare Manpower, firmele din Vest raportează pentru perioada următoare o previziune de angajare de +4 la sută, aceasta find cea mai puternică previziune din regiune din Trimestrul 4, 2008, şi până în prezent. „Companiile din Vest au învăţat să facă previziuni, sunt mult mai precaute şi nu se mai aventurează să anunţe angajări", a explicat Gabriela Crainic, specialist în resurse umane. Potrivit acesteia, industria prelucrătoare oferă cele mai mari şanse de angajare bănăţenilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă, oferind posturi de operatori, dar şi de ingineri.

Previziunea Netă de Angajare, obţinută făcând diferenţa dintre procentul de angajatori care anticipează o creştere a volumului total de angajări şi procentul de angajatori care prevăd o scădere a angajărilor în locaţia lor, în trimestrul următor, este mai mică în Vest decât în Centru sau Sud-Est, fapt explicat de specialişti prin faptul că, în ultima perioadă, investitorii s-au lăsat aşteptaţi în Banat. Deşi modestă, previziunea netă de angajare în Vest este cu 16 puncte procentuale mai mare faţă de trimestrul trecut, respectiv cu şase puncte procentuale mai mare decât aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Va trebui să mai treacă o perioadă de timp înainte ca piaţa forţei de muncă să revină la o situaţie comparabilă celei dinainte de recesiune. În continuare însă angajatorii trebuie să sprijine şi să atragă angajaţi valoroşi, iar angajaţii trebuie să îşi dezvolte competenţele cheie pe postul pe care îl ocupă pentru a corespunde nevoilor pe care companiile le au şi pentru a profita de oportunităţile care vor apărea atunci când economia se va redresa", a explicat Camelia Stănculescu, General Manager Manpower Romania.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite