Comisia Europeană s-a săturat de neseriozitatea românilor: riscăm să pierdem finanţarea pentru autostrada Timişoara-Lugoj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 400 de kilometri de autostradă vor fi păziţi de agenţi înarmaţi FOTO Adevărul

Comisia Europeană ia în calcul să retragă finanţarea de 520 de milioane de lei, pentru construirea lotului doi din autostrada Timişoara-Lugoj

CNADNR riscă să rămână fără finanţare pentru autostrada Timişoara-Lugoj, pentru că nu se respectă termenele de finalizare a lucrărilor. 

Pentru lotul doi al autostrăzii Timişoara-Lugog, de 25,6 kilometri, nu a fost desemnată nici măcar constructorul, astfel că cei de la Comisia Europeană sunt nevoiţi pentru a doua oară să tragă un semnal.
 

„România are responsabilitatea implementării proiectului. Ca proiectul de finanţare al autostrăzii dintre Timişoara şi Lugoj să fie eligibil, construcţia trebuie să fie finalizată până pe 31 decembrie 2015. Prin prisma experienţei cu celelalte autostrăzi, încă din 2010, printr-o scrisoare adresată României, s-a cerut atenţia maximă în legătură cu investirea şi implementarea proiectelor”, a declarat Shirin Wheeler, purtător de cuvânt Comisia Europeană.
 

Lucrările pe autostradă au fost întârziate în urma intervenţiei Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care a cerut reevaluarea ofertelor firmelor care au participat la licitaţie. 

Termenul de finalizare este de 78 de luni începând cu data atribuirii contractului, iar durata de execuţie este de 30 de luni. Dacă nu vom fi în stare să terminăm autostrada Timişoara –Lugoj în intervalul cerut, Comisia Europeană va retrage cei 520 de milioane de lei, care reprezintă 85 la sută din totalul investiţiei, restul banilor fiind oferiţi de Guvernul României.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite