Colterm a prelungit contractul pentru gaz. Fritz s-a întâlnit cu Florin Cîţu, pentru a cere ajutor de la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Colterm din Timişoara
Sediul Colterm din Timişoara

Dominic Fritz, primarul Timişoarei, s-a întâlnit, luni, cu premierul Florin Cîţu, pentru a găsi împreună o soluţie pentru termoficarea centralizată.

Compania de termoficare Colterm SA a semnat, luni, prelungirea contractului cu Timar Energy, pentru furnizarea gazului metan. În aceste condiţii, timişorenii racordaţi la sistemul central de termoficare vor avea apă caldă şi căldură cel puţin până în 6 noiembrie. Primăria a plătit în avans 2,7 milioane de lei. 

Tot astăzi, Consiliul Judeţean Timiş a anunţat că va acorda 1.215.000 lei pentru a acoperi o parte din factura de gaz a Colterm. 

„În momente dificile este important să acţionăm solidar. Estimările noastre arată că pentru a trece cu bine peste luna noiembrie avem nevoie de minim 30 de milioane de lei pentru funcţionarea în regim de avarie a Colterm, doar cu CET Sud. Asta este doar factura de combustibil pe care compania trebuie să o plătească în următoarele 30 de zile pentru a alimenta cu căldură şi apă caldă casele timişorenilor şi spitalele racordate la sistemul centralizat de încălzire, chiar dacă afară încă nu este ger, iar producţia a trecut preponderent pe cărbune. În Timişoara locuieşte aproape jumătate din populaţia judeţului Timiş, oameni care contribuie prin taxele şi impozitele lor la bunăstarea judeţului şi a zonei. Este un gest de solidaritate normal în astfel de aceste vremuri grele pe care le traversăm cu toţii”, a transmis Dominic Fritz, primarul Timişoarei. Acesta a anunţat însă că se va tăia la sânge şi din bugetul local pentru a mai suplimenta sumele de bani pentru Colterm.  

Pentru că Primăria Timişoara are nevoie şi de un ajutor imediat de la Guvern, Dominic Fritz, împreună cu peste 20 de primari, s-a întâlnit, luni, cu premierul Florin Cîţu. 

S-a căutat o soluţie pentru termoficarea centralizată din ţară.  

„Cu toţii ne confruntăm cu aceleaşi probleme. Am primit asigurări că Guvernul va veni cu un sprijin financiar pe termen scurt şi sper ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. Milioane de oameni din această ţară, racordaţi la sisteme centralizate de încălzire, se uită în aceste momente spre Guvern pentru sprijin şi pentru ca această criză energetică să nu se transforme într-una umanitară”, a mai spus Dominic Fritz. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite