Chirurg renumit din Timișoara, acuzat că a luat șpagă de la pacienți. Dr. Marian Gașpar, prins în flagrant delict

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul chirurg Marian Gașpar, de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, a fost ridicat de polițiștii de la DGA în urma unui flagrant delict, în care doctorul ar fi primit 1.000 de euro.

Dr. Marian Gașpar FOTO arhivă
Dr. Marian Gașpar FOTO arhivă


Ofițerii de la Direcția Generală de Anticorupție (DGA) au realizat un flagrant, luni dimineața, 26 septembrie, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara. Vizat a fost cunoscutul medic chirurg Marian Gașpar. Polițiștii au procedat și la o serie de percheziții în biroul doctorului. 

Conform surselor din rândul anchetatorilor, dr. Marian Gașpar ar fi cerut 1.000 de euro unui pacient pentru o operație. 

„Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Structura centrală și Serviciul Județean Anticorupție Arad, sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, au organizat un flagrant pentru depistarea comiterii unei infracțiuni de corupție la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara. În prezent se desfășoară percheziții, în vederea stabilirii situației de fapt și a lămuririi împrejurărilor cauzei, urmând ca persoana vizată să fie condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș pentru a fi audiată în legătură cu presupusa faptă cercetată”, a transmis Biroul de Presă a DGA.  

Se precizează că începerea urmăririi penale in rem reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.   

Conducerea spitalului: „Am fost informați, suntem împotriva corupției“

Conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare a transmis un comunicat de presă în care anunță că se pronunță ferm împotriva oricărei forme de infracțiune și corupție.

Astăzi 26 septembrie 2022, în baza unui mandat emis de Secția penală a Tribunalului Timiș către Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara , am fost informați despre începerea percheziției biroului domnului profesor universitar doctor Marinică Gașpar, șef secție chirurgie cardiovasculară, aflat în incinta Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara. Percheziția a avut ca obiect identificarea mijloacelor materiale ce fac obiectul infracțiunii de luare de mită“, a transmis Constantin Luca, managerul Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara.

Conducerea IBCV Timișoara spune că este total împotriva corupției și se declară deschiși colaborării cu organele de anchetă.

Conducerea IBCV Timișoara se pronunță ferm împotriva oricărei forme de infracțiune sau corupție și susține permanent și necondiționat orice demers al instituțiilor abilitate ale statului ce vizează derapaje, ilegalități, nereguli referitoare la activitatea instituției. De asemenea suntem deschiși oricăror solicitări adresate nouă din partea instituțiilor statului român pentru identificarea și combaterea oricarei forme de acțiuni ilegale”, a transmis Constantin Luca, managerul Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara. 

Medicul de 63 de ani a fost dus la audieri. 

Marian Gașpar este unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi cardiologi din Timișoara. Din 2003, conduce Secția de Chirurgie Cardiovasculară de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara. 

Dr. Gașpar este, de asemenea, medicul timișorean care a militat și a participat la procedurile de reluare a operațiilor pe cord la copii, în Timișoara. În luna martie a acestui an, la Pădurea Verde a fost redeschisă Clinica de Chirugie Cardiopediatrică, la 20 de ani de la sistarea operațiilor. De atunci și până acum, la IBCV au avut parte de intervenții pe inimă 30 de copii.

În această vară, un alt cunoscut doctor, Octavian Mazilu, fost director la Spitalul Municipal din Timișoara, profesor universitar la UMF Timişoara, a fost reținut pentru șpagă, el fiind acum în arest la domiciliu, ancheta fiind încă în desfășurare. 

Mazilu a fost reţinut după ce procurorii anticorupție l-au prins în flagrant luând mită. Potrivit procurorilor, medicul a fost prins primind mită 300 de lei. Flagrantul a venit după aproximativ două luni de monitorizare, perioadă în care, susţin procurorii, Octavian Mazilu a luat mită de aproximativ 25 de ori. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite