Avocaţii medicului Octavian Mazilu, arestat pentru 30 de zile: „La acest moment, el trebuie considerat nevinovat“

0
0
Medicul chirurg Octavian Mazilu se află în arest FOTO Facebook
Medicul chirurg Octavian Mazilu se află în arest FOTO Facebook

Avocaţii medicului Octavian Mazilu susţin că organele de urmărire penală confundă informarea publicului cu manipularea.

Reprezentanţii chirurgului Octavian Mazilu, şeful secţiei de Oncologie de la Spitalul Municipal din Timişoara, reţinut pentru 30 de zile, sunt nemulţumiţi că autorităţile au făcut publice informaţii din anchetă, ceea ce reprezintă o încălcare a prezumţiei de nevinovăţie. 

„Organele de urmărire penală continuă o practică demarată cu ceva vreme în urmă şi confundă informarea publicului cu manipularea sa. Prezentarea în faţa publicului doar a unei versiuni, comode pentru organele de anchetă, fără a permite celui acuzat să îşi prezinte poziţia nu reprezintă informarea publicului. Reprezintă o instigare a publicului de a considera vinovată o persoană, pe care principii de nezdruncinat ale dreptului ne obligă să o considerăm nevinovată”, susţin avocaţii medicului Octavian Mazilu.

Conform acestora, aceste “informaţii” cu caracter manipulator nu afectează doar prezumţia de nevinovăţie a medicului, ci au un impact asupra unui număr mare de persoane ce urmează să fie audiate şi care deja au aflat din presa scrisă sau de la posturile de televiziune că Mazilu ar fi vinovat de fapte de corupţie.

“Într-o societate democratică, rolul autorităţilor statului este acela de a proteja drepturile fundamentale ale persoanei şi de a asigura tuturor un proces echitabil. Dacă presa nu poate fi acuzată că utilizează informaţiile oferite de autorităţi, acestea din urmă au obligaţia constituţională de a se abţine de la orice act care ar putea afecta drepturile persoanelor acuzate penal.

Vinovaţia sau nevinovăţia domnului Mazilu vor fi stabilite în urma unui proces. La acest moment, el trebuie considerat nevinovat. Dacă comiterea unor infracţiuni de către acesta este incertă, cariera sa de zeci de ani, în care a salvat sute sau mii de oameni, în care a educat sute de viitori medici, este o certitudine”, au mai transmis reprezentanţii casei de avocatură care îl reprezintă pe Octavian Mazilu.

Tribunalul Timiş a decis miercuri, 1 iunie, să-l trimită pe medicul Octavian Mazilu în arest preventiv pentru 30 de zile. Mazilu a fost reţinut marţi, 31 mai, când procurorii DNA l-au prins în flagrant luând mită. 

Potrivit procurorilor, medicul a fost prins primind mită 300 de lei. Flagrantul a venit după aproximativ două luni de monitorizare, perioadă în care, susţin procurorii, Octavian Mazilu a luat mită de aproximativ 25 de ori.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Deputatul Alfred Simonis, atac violent la liberalul Alin Nica după ce acesta i-a cerut un punct de vedere legat de corupţia din spitale

Medicul Octavian Mazilu, fostul manager al Spitalului Municipal din Timişoara, trimis în arest pentru 30 de zile

Un renumit medic din Timişoara, cu venituri de peste 9.000 de euro lunar, reţinut pentru luare de mită

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite