Ce pierde Timişoara prin închiderea bazei de către Ryanair. Dispar rutele Berlin şi Düsseldorf, dar se poate zbura în continuare spre celelalte destinaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania irlandeză Ryanair, cel mai mare mare operator aerian low cost din Europa, a decis să închidă hubul de pe Aeroportul Timişoara, la nici doi ani de la deschidere. Motivul este unul strict comercial.

Venirea celor de Ryanair la Timişoara a fost primită cu bucurie de locuitorii din Banat, în special datorită tarifelor reduse ale companiei dar şi pentru noile rute care au fost deschise.   

Ryanair a anunţat că din 26 martie va retrage mai multe curse operate de la şi spre Timişoara, decizia fiind una strict comercială, determinată de nerentabilitatea acestor curse cu un grad redus de încărcare şi/sau de tarifele mici de călătorie practicate. Mai exact, destinaţiile cu mai puţin succes au fost Brelin şi Dusseldorf. Aşa se face că din martie nu se va mai putea zbura de la Timişoara spre cele două oraşe.
 

„Regretăm că regiunea de vest a României nu a reuşit să fie suficient de atractivă pentru potenţialii turişti străini, iar destinaţii precum Berlin sau Dusseldorf de exemplu, să nu fie destinaţii de interes pentru locuitorii din Banat. Administraţia aeroportului a pus la dispoziţia operatorului aerian o infrastructură la cele mai bune standarde şi tarife de operare stimulative, însă, nu aeroportul este cel care are rolul de a atrage turişti, ci o ofertă atractivă din punct de vedere al turismului şi o agendă culturală şi sportivă de bună calitate în regiunea deservită de aeroportul Timişoara.
 

Pentru Aeroportul Timişoara este o pierdere faptul că două destinaţii nu se vor mai regăsi în programul de vară, respectiv Düsseldorf şi Berlin, însă aceste curse nu au reuşit să asigure un <grad de încărcare> în avion mai mare de 70%. Toate companiile aeriene funcţionează după principiile economiei de piaţă, respectiv eficienţă şi profitabilitate”, a declarat Dan Idolu, directorul Aeroportului Internaţional Timişoara.

Destinaţiile Bucureşti şi Milano-Bergamo vor fi în continuare operate de Ryanair 
 

Partea bună este că destinaţiile Londra, Frankfurt şi Bruxelles la care compania Ryanair va renunţa sunt operate şi de alte companii aeriene. La Londra, Bruxelles şi Frankfurt –Hahn se va putea ajunge tot prin lowcost, cu compania maghiară Wizzair, în timp ce pe Frankfurt am Main, cu Lufthansa.

Astfel, pasagerii vor putea călători în continuare spre aceste destinaţii. 
 

Destinaţiile Bucureşti şi Milano-Bergamo vor fi în continuare operate şi de compania aeriană Ryanair (în paralel cu compania Tarom pentru Bucureşti, şi Wizazair – pentru Milano-Bergamo). 

Este de interes faptul ca Aeroportul Bergamo este un nod aerian pentru Ryanair şi în consecinţă pe ruta Timişoara-Bergamo pasagerii pot sa se transfere pe zeci de destinaţii operate tot de Ryanair în Europa şi nu numai.

"Este necesară o implicare mai susţinută a operatorilor de turism locali, a instituţiilor publice locale"

Reprezentanţii Aeroportului Timişoara sunt în negocieri şi cu alte companii, care ar putea să ajungă pe cel mai mare aeroport din vestul României.
 

„Aeroportul Timişoara îndeplineşte cele mai bune standarde din punct de vedere operaţional şi al siguranţei, dar acest lucru nu este suficient pentru companiile aeriene ca anumite rute să fie profitabile. Dorim să îi asigurăm pe pasageri că purtăm constant discuţii cu operatori aerieni pentru a identifica rute aeriene eficiente din Timişoara, aşa cum am făcut de altfel şi cu Ryanair (care în septembrie 2016 a deschis prima bază din România la Timişoara), dar, considerăm că este necesară o implicare mai susţinută a operatorilor de turism locali, a instituţiilor publice locale, a operatorilor de evenimente culturale, sportive şi muzicale, pentru a face atractivă regiunea Banat şi în consecinţă să fie disponibile mai multe zboruri, spre destinaţii cât mai diferite şi mai mulţi pasageri”, a mai declarat Dan Idolu. 

Citiţi şi:
 

Ryanair închide baza de pe Aeroportul Timişoara. Două rute vor continua să fie operate cu aeronave alocate altor baze


  Ce este în spatele „teoriei conspiraţiei“ de care se plânge Blue Air, care a suspendat zborurile de pe Aeroportul Timişoara


FOTO Lufthansa a conectat Timişoara la aproape 300 de destinaţii din întreaga lume
 

Premieră pe Aeroportul din Timişoara. Primul zbor regulat în afara Europei, cu destinaţia Tel Aviv
 

Zborurile pe rutele interne, mai ieftine ca mersul cu trenul. Ryanair şi-a deschis baza la Timişoara, iar Tarom a pierdut exclusivitatea pe ruta Banat-Bucureşti 
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite