Cât de vital e cardul european de sănătate?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 6.000 de timişoreni au intrat în posesia actului. Cardul european de sănătate oferă dreptul de a beneficia de servicii medicale gratuite pe perioada şederii în orice ţară membră UE.

Dacă intenţionaţi să mergeţi într-o ţară a Uniunii Europene în vacanţă, cu afaceri sau la studii, nu uitaţi să puneţi în bagaj şi cardul european de sănătate. Chiar dacă nimeni nu pleacă în călătorie cu gândul că s-ar putea îmbolnăvi sau suferi un accident, ar fi bine să fiţi prevăzător şi să vă asiguraţi că puteţi beneficia de servicii medicale în perioada sejurului, obţinând cardul european de asigurări sociale de sănătate.

Pe baza acestui card nu se pot solicita tratamente pentru afecţiunile pre-existente călătoriei în străinătate, ci numai pentru problemele de sănătate care apar în timpul sejurului. Modalitatea de obţinere a cardului european de sănătate este foarte simplă. Cei care plănuiesc să iasă din ţară trebuie să meargă cu cel puţin cu o săptămână înainte de călătorie la Casa de Asigurări de Sănătate Timiş.

Valabil jumătate de an

Cardul se eliberează în termen de zece zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, are o valabilitate de 6 luni şi este folosit pentru a dovedi calitatea de asigurat în România, în situaţia în care persoana are nevoie de asistenţă medicală în ţara de destinaţie. Cardul este livrat prin poştă asiguratului.


„Cardurile Europene de Asigurări Sociale de Sănătate se pot folosi în afara ţării doar pentru asistenţa medicală de urgenţă, sunt gratuite şi se eliberează la 10 zile după depunerea cererii de către asigurat. Cererile se pot depune fie on-line, fie la sediul instituţiei, şi trebuie să fie însoţite de o copie după buletinul sau cartea de identitate, certificat de naştere pentru minorii sub 14 ani şi de dovada calităţii de asigurat”, a explicat Cristian Careba, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş.

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Gerhald Ernst pe platforma "ideilibere.ro": Timişoara a devenit ŢIGANIşoara. Românii sunt tocaţi!

image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite