Cât de uşor a reuşit un „nepot” aflat în închisoare să înşele un bătrân de 72 de ani. I-a luat banii şi l-a trimis la culcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorii l-au condamnat la doi ani de închisoare pe un deţinut care a înşelat un bătrân FOTO Arhivă
Judecătorii l-au condamnat la doi ani de închisoare pe un deţinut care a înşelat un bătrân FOTO Arhivă

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat recent sentinţa finală într-un dosar în care un deţinut din Penitenciarul Arad, aflat în executarea unei pedepse de 10 ani de închisoare, a fost trimis în judecată pentru înşelăciune. Deţinutul l-a escrocat prin telefon pe un bătrân de 72 de ani.

Dosarul finalizat în 15 iunie cu condamnarea la doi ani de închisoare a unui deţinut aflat deja în penitenciar demonstrează cât de expuşi sunt bătrânii escrocheriilor prin telefon. În acest caz, un bătrân de 72 de ani din Caransebeş a fost convins să le dea unor străini suma de 9.000 de lei după ce a fost sunat de „nepotul” său, care i-a spus că se află în faţa spitalului din Reşiţa şi are nevoie de bani împrumut. Nepotul, era, de fapt, deţinutul din Penitenciarul Arad.

Ancheta din acest dosar a scos la iveală că în 21 iunie 2017 escrocul l-a sunat pe bătrânul de 72 de ani, dându-se drept nepotul victimei. „Nepotul” i-a spus bătrânului să se află în faţa spitalului din Reşiţa şi are nevoie de 1.000 de euro, pe care îi va restitui în dimineaţa zilei următoare.

Din penitenciar, escrocul a coordonat preluarea banilor, iar bătrânul a fost de acord să îi trimită 4.500 de lei „nepotului” său de la Reşiţa. Nici când „nepotul” i-a cerut adresa la care să trimită maşina pentru preluarea banilor şi nici când „nepotul” i-a spus bătrânului să nu o anunţe pe mama sa, bătrânul nu a realizat că la mijloc este ceva suspect.

Conform indicaţiilor date de „nepot”, bătrânul a predat banii. Văzând că schema funcţionează, după câteva ore, la miezul nopţii, „nepotul” l-a sunat din nou pe bătrân spunându-i să îi mai trimită 4.500 de lei. Bătrânul s-a conformat, iar după 20 de minute, a fost sunat din nou de „nepot” care i-a spus că  „problema s-a rezolvat, sa meargă să se culce”.

După două zile, adevăratul nepot a venit acasă la bătrân. După ce a aşteptat fără rezultat ca nepotul să ridice problema banilor, bătrânul a deschis subiectul, aflând astfel că a fost înşelat. „După o perioada de timp cât nepotul sau nu a adus în discuţie problema banilor şi nici persoana vătămată nu a afirmat nimic, la un moment dat, persoana vătămata l-a întrebat unde se afla în Resita în urmă cu două zile, când au discutat la telefon. Persoana vătămata a aflat astfel ca nepotul său nu este cel cu care a discutat la telefon”, se arată în datele de la dosar.

Poliţiştii au reuşit să îl identifice pe autor, consatând că este un deţinut de la Penitenciarul Arad aflat în executarea unei pedepse de 10 ani de închisoare. Judecătorii i-au adăugat escrocului încă doi ani la pedeapsă. Sentinţa este definitivă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite