Banatul de Munte, mai aproape de Timişoara. Anunţul ministrului Drulă despre drumul de mare viteză Lugoj-Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drum Lugoj-Craiova FOTO Facebook/Cătălin Drulă
Drum Lugoj-Craiova FOTO Facebook/Cătălin Drulă

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a postat pe pagina sa de Facebook, informaţii noi despre proiectul drumului de mare viteză Lugoj-Craiova.

Licitaţia pentru proiectarea drumului de mare viteză Lugoj-Craiova a fost publicată azi pe SICAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), a anunţat Cătălin Drulă. 

Lungimea totală a drumului este de 250 de kilometri şi ar aduce Banatul de Munte mai aproape de Timişoara.

Licitaţia are la bază noul caiet de sarcini cu termene şi plăţi mult mai clare, care să nu mai rezulte în sincope la derulare. 

Profilul drumului, autostradă sau drum expres, va rezulta din analiza cost-beneficiu, el putând să varieze pe sectoare, în funcţie de costuri şi dificultatea terenului. 

Din contract va reieşi un studiu de fezabilitate cu grad foarte mare de detaliu, aşa-numitul "preliminary design" (proiect tehnic "preliminar"), astfel încât o licitaţie design&build ulterioară să aibă majoritatea riscurilor (de ex. geotehnice) eliminate, dar să permită inovaţie şi adaptare la tehnologia constructorului, anunţă Cătălin Drulă. 

Craiova- lugoj

Vă mai recomandăm:

A fost ales traseul final pentru autostrada A9 Timişoara-Moraviţa. Pe unde va trece drumul rapid care leagă Banatul românesc de Belgrad

Preşedintele CJ Timiş nu vrea lucrare pe bani puţini la Autostrada Timişoara-Moraviţa: Trebuie gândit la nivel mare

Autostrada Timişoara-Moraviţa va conecta Banatul cu Belgrad, dar va asigura şi un drum rapid spre plajele din Muntenegru

VIDEO Cum vor ajunge timişorenii la mare în doar cinci ore. Impresionanta autostradă montană construită cu viteză ameţitoare între Serbia şi Muntenegru

Se pregăteşte a treia ieşire de pe autostradă spre Timişoara. Italienii vor realiza drumul de zece kilometri

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri