Vaccinare „cool” pe o terasă din Timişoara. Adolescenţii şi tinerii se pot imuniza într-un mediu relaxat FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinare pe o terasă din Timişoara FOTO Ş.Both
Vaccinare pe o terasă din Timişoara FOTO Ş.Both

De Ziua Copilului, la Timişoara a început un maraton de vaccinarea adolescenţilor şi tinerilor pe terasa unui cunoscut club din oraş.

O nouă premieră naţională la Timişoara. De Ziua Internaţională a Copilului a fost organizat un maraton de vaccinare pentru adolescenţi şi tineri, tocmai pe o terasă. Locaţia aleasă a fost binecunoscutul club Vineri 15, de pe malul Begăi. Cei peste 16 ani au la dispoziţie vaccinul de la Pfizer, iar cei care au împlit deja 18 ani se pot imuniza cu serul de la Johnson&Johnson.

GALERIE FOTO

„Este o zi specială din mai multe punct de vedere. În primul este Ziua Copilului şi fiecare dintre noi are şi o componentă de copil, nu e rău să o punem în evidenţă, iar în al doilea rând, astăzi intră în vigoare un nou set de relaxări de care ne bucurăm cu toţii. Dar cel mai important este că tinerii vor să se vaccineze. Astăzi contează spiritul tânăr şi responsabil. Iar generaţia tânără, chiar dacă nu întotdeauna are preocupări extrem de serioase, este foarte responsabilă”, a declarat Flavius Cioca, şeful DSP Timiş, organizatorul evenimentului de la Vineri 15. 

Vaccinare cool pe o terasă din Timişoara FOTO Ş.Both

„Mă bucur că putem avea şi astfel de evenimente în care să îmbinăm o acţiune de vaccinare cu relaxarea. Avem expoziţii de artă, evenimente artistice, aşadar e un mediu plăcut, nu ca la centrele obişnuite de vaccinare, care seamănă cu nişte spitale”, a spus prefectul Zoltan Nemeth. 

Vaccinare cool pe o terasă din Timişoara FOTO Ş.Both

„Am spus mereu că trebuie să ne apropiem de oameni, pentru a se putea realiza o campanie bună de vaccinare. Vrem să nu mai ştim ce e mască, ce sunt restricţiile, vrem să ne bucurăm alături de copii şi familie, de concedii şi de ierşi în oraş. Sperăm să nu mai vină al patrulea val, să înceapă şcolile în septembrie”, a adăugat viceprimarul Cosmin Tabără.

Vaccinare cool pe o terasă din Timişoara FOTO Ş.Both

“La Timişoara, unde astăzi rata e de 0,3 la mia de locuitori, ne apropiem de normalitate. Astăzi, de Ziua Copilului, cel mai important lucru este atitudinea. Campania aceasta vine după ce Inspectoratul Şcolar, în parteneriat cu Spitalul Militar, a început, luni, o campanie de vaccinare a elevilor în şcoli. Numărul elevilor care s-au înscris în primele zile a fost de 250. Iar campania durează încă trei săptămâni”, a completat Marian Popescu, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş. 

Vaccinare cool pe o terasă din Timişoara FOTO Ş.Both


 

“Sunt părintele unei adolescente care anul acesta face 16 ani. Ea şi-a făcut banchetul, în rochie de seară, în faţa laptopului. A fost un moment trist pentru noi, părinţii. De asta trebuie să înţelegem că vaccinarea înseamnă normalitate. Nicio pandemie nu s-a terminat fără vaccinare. Sperăm ca masca să devină o tristă amintire”, a spus Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara.

Vaccinare cool pe o terasă din Timişoara FOTO Ş.Both

Organizatorii au pregătit mai multe expoziţii, diferite evenimente artistice, precum şi tombole pentru cei vaccinaţi.
 

 „Am venit să mă vaccineze pentru că voi da bacalaureatul în acest an şi nu vreau să risc nimic. Pe de altă parte vreau să fiu mai relaxat în această vară, să pot merge la festivalui, la concerte”, a spus unul dintre tinerii care s-au vaccinat pe terasă. 

Vaccinare cool pe o terasă din Timişoara FOTO Ş.Both

Pentru tinerii sub 18 ani e nevoie de acordul scris al părinţilor. Pentru acordul părinţilor nu este un formular tip, putând să fie scris „de mână” cu titlul „Acord pentru vaccinare”. 

Vă mai recomandăm:

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, la Timişoara: Am ajuns la peste 100.000 de persoane vaccinate pe zi în România


Vaccinare direct din maşină, în parcarea de la mall. Se administrează Pfizer doar cu buletinul

Maraton de vaccinare la spitalul militar de campanie de pe stadionul CFR. 24 de ore din 24, şapte zile, doar cu buletinul

Maratonul vaccinării de la Timişoara. Peste 4.000 de oameni vaccinaţi cu Pfizer, până duminică dimineaţa

Campania de vaccinare fără precedent în România: „A fost plin de momente emoţionante” VIDEO

Maratonul vaccinării la Timişoara. Trei zile, non-stop, 13.000 de doze de Pfizer: Vom putea vaccina aproximativ 200 de persoane pe oră

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite