AUDIO Un copil din Timişoara i-a cerut primarului „să pună gard electric când se dau ţiganii pe tobogan”. Edilul: „Trebuie să-i pedepsim, dar nici chiar aşa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre copiii din imagine i-a cerut primarului Timişoarei, Nicolae Robu, „să pună gard electric când se dau ţiganii pe tobogan” FOTO www.oradetimis.ro
Unul dintre copiii din imagine i-a cerut primarului Timişoarei, Nicolae Robu, „să pună gard electric când se dau ţiganii pe tobogan” FOTO www.oradetimis.ro

Prezent în zona Stadionului Dan Păltinişanu din Timişoara pentru a preda amplasamentul unei lucrări de infrastructură, primarul Nicolae Robu a fost abordat de mai multe doamne care erau cu copiii în parc, rugându-l pe edil să pună la locul de joacă un tobogan în locul celui care a fost rupt. În discuţie a intervenit şi un copil care nu avea mai mult de 10 ani, care a şocat prin afirmaţia sa cu tentă rasistă.

Primăria Timişoara a predat , joi, amplasamentul pentru o lucrare de modernizare a străzii Podeanu din Timişoara, stradă care face legătura între Calea Buziaşului şi stadionul Dan Păltinişanu. Pentru a prezenta lucrările care se vor face în zonă, primarul Nicolae Robu a organizat o conferinţă de presă la faţa locului.

Când a trecut pe lângă un loc de joacă pentru copii, mai multe doamne l-au abordat pe primar rugându-l ca primăria să ia măsuri pentru montarea unui tobogan nou în locul celui vechi, care a fost rupt şi din care a mai rămas doar suportul. „L-au rupt ţiganii”, a intervenit în discuţie cu copil care nu părea să aibă mai mult de 10 ani.

Primarul le-a explicat femeilor şi copiilor prezenţi la faţa locului că după mult timp în care activitatea de întreţinere a parcurilor a fost blocată din cauza licitaţiei pentru desemnarea firmelor care lucrează în domeniu, contractul a fost semnat, iar în perioada următoare firmele vor lucra la întreţinerea locurilor de joacă şi a parcurilor din oraş şi va fi montat inclusiv toboganul distrus.

Copilul care avea o problemă cu „ţiganii care au rupt toboganul” a intervenit din nou în discuţie şi i-a spus primarului „când se dau ţiganii pe tobogan să pună gard electric”. Replica băieţelului a stârnit hohote de râs, iar răspunsul primarului Robu a venit prompt. „Dragă, nu putem chiar aşa. E prea de tot. Trebuie să-i pedepsim, e adevărat, însă mai blând”, a spus Robu, bucuros că tocmai el, care a fost amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru o postare de pe Facebook cu tentă rasistă, le ia apărarea romilor. „Ei ce să facă săracii (n.r. copiii)? Iau şi ei din ce aud discutându-se în jurul lor”, a completat Nicolae Robu. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite