Arhiva familiei Mocioni se întoarce acasă, prin digitizare. 20.000 de file document: acte personale, notariale, de stare civilă, de proprietate, fotografii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conacul Mocioni de la Foeni
Conacul Mocioni de la Foeni

Conacul Mocioni din Foeni (aflat la 42 de kilometri de Timişoara), una dintre cele mai vechi clădiri din Banat, va fi reabilitat din fonduri din Norvegia, Islanda şi Liechtenstein.

Fondul documentar se află în păstrarea Arhivelor Naţionale Istorice Centrale din Bucureşti şi conţine 114 unităţi arhivistice, reprezentând o cantitate de trei metri liniari de dosare, având anii extremi 1701 - 1948.

Este vorba despre aproximativ 20.000 de file document: acte personale, notariale, de stare civilă, de proprietate, documente rezultate din activităţi de binefacere, fotografii.

„Integritatea fizică şi starea bună de conservare vor permite digitizarea întregului fond arhivistic. Documentele digitizate vor putea fi consultate de publicul larg şi de cercetători (istorici, lingvişti ş.a.) în centrul de documentare şi lectură ce va fi amenajat în Conacul Mocioni din Foeni după restaurarea clădirii. Materialele rezultate vor fi puse în valoare, de asemenea, în spaţiul muzeal dedicat memoriei familiei Mocioni, care va ocupa o parte semnificativă din monumentul istoric”, au anunţat cei din echipa care lucrează la revitalizarea conacului de la Foeni.

Achiziţia serviciilor de digitizare a documentelor de arhivă referitoare la familia Mocioni este în curs de desfăşurare.


Extras din inventarul fondului Familia Mocioni FOTO Arhivele Naţionale ale României

Foeni


Conacul de la Foeni FOTO Ş.Both

Vă mai recomandăm să citiţi:

Conacul familiei Mocioni, vechi de aproape trei secole, restaurat cu banii din Norvegia, Islanda şi Liechtenstein

Foeni

FOTO Cum şi-au bătut joc de conacul familiei Mocioni de la Foeni. A fost pe rând baie comunală, grădiniţă, depozit, sală de sport şi discotecă

FOTO Prin Banat, un proiect de suflet despre poveşti fascinante şi locuri fermecătoare

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite