Tragedie evitată în ultima clipă la Sighișoara. Două trenuri cu încărcătură periculoasă au fost la un pas de coliziune

0
Publicat:

Două trenuri care transportau motorină și îngrășământ chimic au fost la un pas să se ciocnească în gara Sighișoara. Se pare că unul dintre mecanici adormise. Incidentul a fost făcut public de clubferoviar.ro și a avut loc joi dimineață.

O tragedie pe calea ferată a fost evitată FOTO Arhivă Adevărul
O tragedie pe calea ferată a fost evitată FOTO Arhivă Adevărul

Club Feroviar a susținut că CFR a mușamalizat acest caz, evenimentul fiind anunțat doar după ce publicația a chestionat autoritățile. Mecanicul unui tren CFR ar fi adormit, iar trenul a depășit semnalul de ieșire din stație aflat pe roșu. În plus, trenul era în neregulă din punctul de vedere al siguranței feroviare, având sistemul de protecție INDUSI izolat, mai scrie publicația.

Trenul, care aparține OTF Grup Feroviar Român SA a trecut peste macaz și a intrat pe lina în care venea din sens opus trenul OTF CER-Fersped SA, ce urma să tragă în stația CF Sighișoara, la lina 4.

Trenul nr. 66691 -007 aparţinând OTF Grup Feroviar Român SA, remorcat cu locomotiva EA 534 având efectuat parcurs de intrare din direcţia Albești Târnava la linia 5 (linie abătută) din staţia CF Sighişoara nu a oprit în staţie şi a depășit semnalul de ieșire X5 care ordona oprirea, talonând schimbătorul de cale nr. 26 după care s-a angajat pe parcursul de intrare al trenului nr. 57700 aparținând OTF CER-Fersped SA care circula din sens opus (din direcţia Daneș) şi care urma să gareze în staţia CF Sighişoara, la linia 4”, a explicat vineri situația din ziua precedentă Autoritatea pentru Siguranță Feroviară Română (ASFR), după întrebările adresate de către Club Feroviar.  Încărcătura celor două trenuri, deosebit de periculoasă- motorină și îngrășăminte, ar fi putut produce o tragedie mult mai mare decât cea din 2004 de la Mihăilești, când 18 persoane au murit și alte 13 au fost rănite.

Două locomotive s-au ciocnit în apropiere de Gara Toporu, Giurgiu

Pe 17 mai, doi bărbați au ajuns la spital în urma unui accident feroviar, în care au fost implicate două locomotive. Acesta a avut loc între localităţile Toporu şi Chiriacu din judeţul Giurgiu. „În baza sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii Serviciului Județean de Transporturi Giurgiu, iar, din primele cercetări, a reieșit faptul că o locomotivă izolată, având direcția de deplasare Giurgiu- Videle, ar fi intrat în coliziune frontală cu o altă locomotivă izolată, care se deplasa pe ruta Videle - Giurgiu, la km feroviar 31+100”, se arată într-un comunicat de presă al CFR. În urma coliziunii, cei doi mecanici de locomotivă, în vârstă de 55 de ani, respectiv 58 de ani au fost răniți și transportați la spital.

„Cei doi bărbați au fost testați cu aparatul drager, rezultatele fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru unul dintre aceștia, iar pentru celălalt, rezultatul a fost negativ”, mai transmite poliția.  

Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite