Două locomotive s-au ciocnit în apropiere de Gara Toporu, Giurgiu. Doi mecanici răniți, unul era băut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbați au ajuns la spital în urma unui accident feroviar, în care au fost implicate două locomotive. Acesta a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, între localităţile Toporu şi Chiriacu din judeţul Giurgiu.

Foto: ISU Giurgiu
Foto: ISU Giurgiu

Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR a transmis că două trenuri Regio, care circulă pe relația Giurgiu - Videle, sunt staționate în Giurgiu și așteaptă redeschiderea liniei. Reluarea circulației pe relația Giurgiu - Videle este estimată în jurul orei 9.00.

„În baza sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii Serviciului Județean de Transporturi Giurgiu, iar, din primele cercetări, a reieșit faptul că o locomotivă izolată, având direcția de deplasare Giurgiu- Videle, ar fi intrat în coliziune frontală cu o altă locomotivă izolată, care se deplasa pe ruta Videle - Giurgiu, la km feroviar 31+100”, se arată într-un comunicat de presă.

În urma coloziunii, cei doi mecanici de locomotivă, în vârstă de 55 de ani, respectiv 58 de ani au fost răniți și transportați la spital. 

„Cei doi bărbați au fost testați cu aparatul drager, rezultatele fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru unul dintre aceștia, iar pentru celălalt, rezultatul a fost negativ”, mai transmite poliția.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul ISU Giurgiu şi ISU Teleorman, cu două autospeciale de stingere, o descarcerare, două ambulanţe SMURD şi două ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Giurgiu.

Echipajele au constatat faptul că în locomotive se mai afla un bărbat, de 57 de ani. Acesta a primit îngrijiri medicale la faţa locului, refuzând transportul la spital pentru investigaţii suplimentare.

Cum s-ar fi produs accidentul

CFR a anunțat că locomotivele sunt private și că s-au ciocnit frontal între stațiile Toporu și Chiriacu. 

„Conform primelor informații transmise de personalul feroviar ajuns la fața locului, unul dintre mecanici nu a respectat semnalul de oprire din zona stației Toporu, a talonat un macaź și a lovit frontal cealaltă locomotivă, care venea dinspre Giurgiu. Cele două locomotive private sunt avariate, nu sunt deraiate”, a mai transmis CFR.

Accidentul feroviar este anchetat de AGIFER, instituție abilitată să stabilească cu exactitate cauzele producerii acestui eveniment feroviar.

GiurgiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite