Peste 100 de cadavre, rămase neidentificate după tragedia feroviară din India. Autoritățile fac apel la ajutor

0
Publicat:

După tragicul accident feroviar care a avut loc în India săptămâna trecută, autoritățile anunță că peste 100 de cadavre nu au fost încă identificate. Din acest motiv, medicii nu pot efectua autopsii, potrivit legii statului.

Tragedia feroviară din India FOTO Profimedia
Tragedia feroviară din India FOTO Profimedia

Ajutorul familiilor victimelor, esențial

Autoritățile fac un apel la familiile pasagerilor, pentru a ajuta la acest proces crucial, întrucât identificarea este o etapă obligatorie pentru a permite efectuarea autopsiilor cadavrelor, în mod legal.

Bijay Kumar Mohapatra, directorul Departamentului de Sănătate din statul indian Odisha, a declarat că autoritățile se străduiesc să obțină gheață pentru a menține corpurile în condiții optime, potrivit Reuters.

Legislația indiană prevede ca autopsiile să nu poată fi efectuate pe cadavre neidentificate, decât după 96 de ore de la pronunțarea decesului. Până luni seară, peste 100 de cadavre rămăseseră neidentificate, în mai multe spitale și morgi.

La cel mai mare spital din capitala statului Odisha, fotografiile cu persoanele decedate au fost afișate pe ecrane mari, pentru a permite familiilor și prietenilor să le recunoască. De asemenea, există o listă cu descrieri ale trăsăturilor și semnelor distinctive pentru fiecare cadavru.

Indiferent cât de dureros este acest proces, familiilor li se recomandă să privească fotografiile, indiferent de cât de dureroase ar fi, pentru a putea identifica trupurile, a declarat un oficial al poliției.

Bilanțul accidentului feroviar

Accidentul feroviar, ce a avut loc vineri seara, a provocat moartea a 275 de persoane și rănirea altor 900.

Un tren de pasageri a intrat în coliziune cu un tren de marfă care staționa și a deraiat, lovind în continuare un alt tren de persoane care venea din sens opus, cu o viteză de 126 de kilometri la oră. În momentul accidentului, aproximativ 2.296 de pasageri se aflau în cele două trenuri de pasageri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite