Taxele aeroportuare de pe Aerogara "Transilvania" din Târgu-Mureş sunt legale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroportul "Transilvania" Târgu-Mureş. FOTO. radiomures.ro
Aeroportul "Transilvania" Târgu-Mureş. FOTO. radiomures.ro

Taxele aeroportuare aprobate de Consiliul Judeţean Mureş prin hotărârea 83 din 2012 sunt legale. Cel puţin asta a decis Curtea de Apel Piteşti prin decizie irevocabilă. Instanţa din Argeş a respins recursul formulat de Consiliul Judeţean Cluj în privinţa finanţării din bugetul judeţului Mureş a zborurilor aeronavelor scutite de la plata tarifelor aeroportuare de pe Aerogara "Transilvania" din Târgu-Mureş.

Consiliul Judeţean Mureş a câştigat procesul intentat de Forul Judeţean din Cluj. În reclamaţia depusă de CJ Cluj, se cerea instanţei suspendarea executării Hotărârii nr. 83/2012 a Consiliului Judeţean Mureş privind aprobarea unor măsuri de operare pe "Aeroportul Transilvania", mai exact de suportare a unor taxe aeroportuare de la buget. Iniţial cauza a fost înregistrată la Tribunalul Cluj, după care a fost strămutată la Tribunalul Vâlcea. Instanţa din Vâlcea a respins cererea de suspendare formulată, cât şi cea de intervenţie în favoarea reclamantului, prin sentinţa civilă din 20 mai 2013. Consiliul Judeţan Cluj a făcut recurs la Curtea de Apel Piteşti, care a respins calea de atac ca nefondată:

"Prin această decizie s-a respins ca irevocabilă cererea de suspendare a executării HCJ Mureş nr. 83/2012 şi are ca efect pe lângă confirmarea legalităţii taxelor aeroportuare aprobate de către Consiliul Judeţean Mureş şi posibilitatea funcţionării în condiţii adecvate a activităţii Regiei Autonome "Aeroportul Transilvania" Târgu-Mureş. Iniţial, cauza privind suspendarea executării HCJM nr. 83/2012 privind aprobarea unor măsuri de operare pe R.A. "Aeroportul Transilvania" Târgu-Mureş (taxe aeroportuare) a fost înregistrată la Tribunalul Cluj" se arată în comunicatul de presă al CJ Mureş.

În 2012 au fost operate peste 3.000 de zboruri pe Aeroportul "Transilvania" Târgu-Mureş. Din acestea, 7,92% au reprezentat zboruri umanitare sau alte zboruri scutite de taxe aeroportuare, conform hotărârii 83 din 2012. Restul de zboruri au fost de natură comercială.

Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite