Sezonul de schi pe domeniul de la Harghita-Mădăraş se deschide de Ziua Națională a României

0
0

Sezonul de schi se deschide joi, 1 decembrie, pe domeniul schiabil de la Harghita-Mădăraş, unde tunurile de zăpadă au fost puse în funcţiune de câteva zile.

Domeniul schiabil de la Harghita-Mădăraş va fi deschis de pe 1 Decembrie Foto: Facebook
Domeniul schiabil de la Harghita-Mădăraş va fi deschis de pe 1 Decembrie Foto: Facebook

Vor fi deschide două pârtii. Este vorba de pârtia Kicsi Sugo, de dificultate uşoară, cu o lungime de 200 de metri, și de pârtia Kicsi Mihaly, care are o dificultate medie, cu o lungime de 300 de metri. Ambele pârtii beneficiază de transport pe cablu.

Sipos Zoltan, administratoruil pârtiilor de schi, a menţionat, pentru Agerpres, că vremea în zonă este frumoasă, iar noaptea temperaturile sunt negative, motiv pentru care tunurile de zăpadă pot funcţiona fără probleme.

Acesta a mai spus că există interes din partea iubitorilor sporturilor de iarnă, mai ales că în această perioadă sunt multe zile libere și doresc să şi le petreacă pe pârtie.

Mașinile echipate cu cauciucuri de iarnă și lanțuri pot urca la domeniu schiabil

Şi anul trecut, pârtiile de la Harghita-Mădăraş au fost primele în care s-a putut schia în judeţul Harghita.

Potrivit paginii de Facebook a domeniului schiabil de la Harghita-Mădăraş, pentru a urca în staţiune cu maşina se recomandă folosirea cauciucurilor de iarnă, echipate cu lanţuri antiderapante: „Drumurile de acces sunt înzăpezite şi cu gheaţă, de aceea vă rugăm să urcaţi doar cu cauciucuri de iarnă. Folosirea lanţurilor antederapante este obligatorie", se arată în postarea de pe Facebook.

Târgu-Mureş


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri