Primarul care vrea patrule de „pază civilă” pe străzi și limitarea programului magazinelor non-stop

0
Publicat:

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, vrea să introducă patrule de „pază civilă” pe străzi și propune închiderea sălilor de jocuri de noroc la ora 20, iar a magazinelor care acum funcționează non-stop, la 23.30.

Korodi Attila. FOTO Eduard Enea
Korodi Attila. FOTO Eduard Enea

„În calitate de Primar al municipiului Miercurea-Ciuc, nu pot să tac în problema siguranței publice în oraș. Am sintetizat în 10 puncte pașii care trebuie întreprinși pentru a îmbunătăți siguranța publică în Miercurea-Ciuc” , a scris edilul pe Facebook unde a și postat o înregistrare video cu propunerile sale.

„Sunt furios din cauza batjocoririi orașului nostru” 

Mesajul  a fost transmis de primar după ce, săptămâna trecută, două femei din Miercurea Ciuc au fost bătute pe stradă, în urma incidentului fiind reținute două minore de 14 și 15 ani, potrivit Digi24

„Sunt furios din cauză că, periodic se amplifică comportamentul agresiv al unor indivizi din oraș, sunt furios din cauza batjocoririi orașului nostru liniștit și drag. Trăim într-unul dintre cele mai calme și mai normale orașe din țară, însă atunci când auzim vestea unui atac asupra cuiva, victima este întotdeauna cineva cunoscut, un vecin, o cunoștință al unui prieten. Cu alte cuvinte, suntem o comunitate care se cunoaște, iar acest lucru face ca orașul nostru să fie locuibil. Suntem într-o poziție mult mai bună decât marile orașe, sau decât unele regiuni, dar asta nu înseamnă că putem privi ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile fără să luăm măsuri. Ne-am săturat!”, a declarat Korodi Attila în mesajul video postat pe Facebook (de la min. 10:45).

 „Grupurile de pază civilă au un rol major la nivel de prevenire”

Edilul spune că măsurile luate în ultimii trei ani, prin înființarea poliției locale, montarea iluminatului stradal în zonele unde nu exista și montarea camerelor de supraveghere nu sunt suficiente  - și e nevoie de un plan în 10 pași pentru asigurarea ordinii publice în oraș.

„Ar trebui adoptate legi și metodologii pentru a sprijini crearea grupurilor de pază civilă, care au un rol major la nivel de prevenire și care pot crește semnificativ siguranța publică prin consolidarea prezenței pe stradă, într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor și prin cooperare comunitară”, a spus Korodi Attila.

„Numărul crescut de săli de jocuri creează probleme serioase”

Primarul a propus închiderea mai devreme a sălilor de jocuri de noroc.

„Limităm orele de deschidere ale sălilor de jocuri. Sălile de jocuri din Miercurea-Ciuc pot funcționa doar până la ora 20.00. Numărul crescut de săli de jocuri creează probleme serioase de ordine publică în orele târzii ale serii. Au existat numeroase solicitări din partea cetățenilor pentru eliminarea acestora. În plus, din cauza legislației prea permisive, sălile de jocuri cauzează probleme grave pentru familii, indiferent de nivelul lor de trai”, a mai spus primarul.

„Există o problemă constantă de consum de alcool, zgomot și dezordine” 

Korodi Attila vrea și un program limitat pentru magazinele care acum funcționează non-stop:

Eliminăm deschiderea 24 de ore din 24 a magazinelor care funcționează non-stop. Toate magazinele alimentare trebuie să se închidă la ora 23:30. Au existat multe plângeri din partea locuitorilor care au reclamat că există o problemă constantă de consum de alcool, zgomot și dezordine în timpul orelor de noapte, lângă magazinele deschise în sistem non-stop.

Edilul a precizat că vineri va lansa o petiție în sprijinul inițiativei, pentru că, altfel, „revendicările pe care le facem nu vor fi luate în serios la București”.

Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite