Două minore, reţinute în cazul agresării unor femei, la Miercurea-Ciuc: „Nu au furat nimic, e halucinant!”

0
Publicat:

Două minore, de 14 şi 15 ani, au fost reţinute în cazul agresării a două femei, în municipiul Miercurea-Ciuc, a anunţat IPJ Harghita. Victimele au fost lovite în cursul zilei de joi, poliţia declanțând o anchetă în acest sens.

Două minore au fost reținute FOTO Shutterstock
Două minore au fost reținute FOTO Shutterstock

  "În urma activităţilor specifice de cercetare şi investigare desfăşurate de poliţiştii harghiteni, la data de 10 noiembrie 2023, au fost identificate două tinere, de 14 şi 15 ani, despre care există bănuiala rezonabilă că la data de 9 noiembrie ar fi agresat două femei în Miercurea-Ciuc'', arată IPJ Harghita, citată de Agerpres. Faţă de cele două tinere a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Două femei au fost agresate, în cursul zilei de joi, în municipiul Miercurea-Ciuc, de trei tinere, posibil minore, poliţia declanşând cercetările şi constituind un grup de suspecţi. Biroul de Presă al IPJ Harghita a făcut precizări despre aceste cazuri după ce, pe o reţea de socializare, un bărbat a povestit că sora sa a fost bătută cu pumnii şi picioarele, joi seara, când se întorcea acasă, de la serviciu.

"La data de 9 noiembrie, în jurul orei 23,00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Miercurea-Ciuc au fost sesizaţi, de o femeie de 27 de ani, din localitate, cu privire la faptul că în timp ce se deplasa pe o stradă din municipiu, a fost agresată spontan de trei tinere, posibil minore, fiind lovită cu pumnii şi cu picioarele. În cursul aceleiaşi zile, o tânără de 22 de ani, în jurul orei 17,00, din comuna Tomeşti, a sesizat poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Miercurea-Ciuc despre faptul că, în timp ce se afla pe o altă stradă din Miercurea-Ciuc, ar fi fost agresată de trei tinere, posibil minore. În ambele cazuri s-a constituit un grup de suspecţi cu privire la care poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale efectuează cercetări, în vederea identificării autorilor şi probării întregii activităţi infracţionale a acestora", a transmis IPJ Harghita.

  "Nu ştiu cât a durat incidentul, dar au bătut-o crunt”

Fratele femeii de 27 ani agresată joi seara a declarat, pentru AGERPRES, că sora sa, de profesie arhitect, se îndrepta, în jurul orei 20,00, spre casă, pe strada Mihail Sadoveanu din Miercurea-Ciuc, când a fost abordată de trei fete, "de etnie romă", care din senin au început să o lovească cu pumnii şi picioarele. Tânăra a încercat să treacă pe cealaltă parte a drumului, dar a continuat să fie lovită.

"Nu ştiu cât a durat incidentul, dar au bătut-o crunt. (...) Au zis ceva, ea nu a răspuns şi imediat au început să o lovească. Nu au furat nimic, e halucinant. Pur şi simplu, din rea-voinţă, nu am altă explicaţie", a spus bărbatul. Acesta a mai arătat că sora sa este voluntar Salvamont, are condiţie fizică, dar pur şi simplu a fost luată prin surprindere.

Femeia a scos certificat medico-legal, potrivit căruia are leziuni în zona capului, a pieptului şi pe braţe care necesită 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Potrivit sursei citate, tânara se simte mai bine, dar a suferit o "traumă emoţională". Bărbatul a mai spus că acesta nu este un incident izolat, având semnale că au mai fost astfel de cazuri în oraş şi consideră că este o problemă care afectează întreaga comunitate.

"Cred că e o problemă care afectează toată comunitatea de aici, nu e ceva izolat. Am auzit că s-au mai întâmplat astfel de incidente şi e chiar periculos pentru persoanele singure să meargă pe stradă seara. În limitele legale, încurajez oamenii să ia măsuri de autoapărare, să aibă spray lacrimogen, cred că este necesar", a mai spus bărbatul.  

Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite