Primăria codaşă la transparenţă decizională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Târgu-Mureş are lacune în ceea ce priveşte transparenţa decizională
Primăria Târgu-Mureş are lacune în ceea ce priveşte transparenţa decizională

Transparenţa decizională în cadrul Primăriei şi Consiliului Local a fost tema principală a unei audieri publice organizate astăzi la Târgu-Mureş.

Audierea publică pe tema „Soluţii pentru îmbunătăţirea procedurii de elaborare şi adoptare a actelor administrative normative la nivelul Primăriei şi Consiliului Local Târgu-Mureş” s-a bucurat de participarea mai multor reprezenatanţi ai administraţiei publice locale, societăţii civile şi mass media.

Din discursurile celor prezenţi a reieşit că Primăria Târgu-Mureş se confruntă cu probleme grave în ceea ce priveşte transparenţa decizională.

Pe scurt, instituţia nu are o persoană abilitată care să îndeplinească funcţia de purtător de cuvânt, proiectele de hotărâre ale Consiliului Local nu sunt afişate din timp pentru ca cetăţenii să afle  aspectele care îi vizează direct, nu există o transparenţă în ceea ce priveşte cheltuirea banului public.

Reprezentanţii primăriei au recunosc că situaţia actuală se poate îmbunătăţii şi au promis o mai bună relaţie cu cetăţeanul şi societatea civilă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite