Pentru că a încălcat obligaţiile impuse de controlul judiciar, primarul comunei Gheorgheni, Mezei Janos, este arestat la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Mureş a decis aseară înlocuirea măsurii de control judiciar cu cea a arestului la domiciliu în cazul lui Mezei Janos, primarul municipiului Gheorgheni (judeţul Harghita).

Conform unui comunicat remis presei astăzi, Tribunalul Mureş a admis, miercuri seară în parte, cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA Serviciul Teritorial Târgu Mureş şi a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestul la domiciliu pentru 30 de zile în cazul  lui Mezei Janos.

Procurorii au cerut această schimbare în cazul lui Mezei Janos, care este cercetat pentru abuz în serviciu şi şantaj, pentru că acesta nu ar fi respectat obligaţiile care au rezultat din impunerea  controlului judiciar, fără a preciza care sunt acestea.    

Vă reamintim că Mezei János, a fost adus în 26 ianuarie, la sediul DNA din Târgu-Mureş, după ce în cursul acelei zile au avut loc descinderi la cinci adrese din judeţul Harghita, printre care şi la Primăria oraşului Gheorgheni.
În comunicatul emis atunci de DNA, se menţiona că „în cursul anului 2013, inculpatul Mezei János (...)şi-a exercitat în mod fraudulos atribuţiile de serviciu, încheind, în numele municipiului Gheorgheni, un contract de vânzare-cumpărare a unei parcele de teren în suprafaţă de 400 mp, amplasată pe malul Lacului Roşu, prin care a înstrăinat acest bun către o societate comercială, în condiţiile în care acest teren nu putea să fie vândut, deoarece constituia parte din capitalul social adus ca aport la S.C. MONTURIST S.R.L, de către Municipiul Gheorgheni (sub forma folosinţei bunului, prin concesionarea pe o durată de 49 de ani către respectiva societate)”.

 De asemenea, în acelaşi comunicat al DNA se mai precizează că, la data de 17.01.2015, ”inculpatul Mezei János, l-a somat pe administratorul S.C. MONTURIST (denunţător) ca, până în data de 19.01.2015, ora 9:00, să vină la sediul primăriei şi să-şi prezinte demisia din funcţia de administrator, în caz contrar urmând a suferi consecinţe negative, precum darea în vileag a unor fapte reale şi/sau imaginare care îl vor determina să nu mai poată munci şi locui în municipiul Gheorgheni”.

Tribunalul Mureş a mai precizat că încheierea poate fi atacată cu contestaţie în termen de  48 de ore de la comunicare.
În lipsa unei contestaţii Mezei Janos va fi arestat la domiciliu până în data de 9 aprilie 2015, inclusiv.

Citiţi şi

IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, s-a pus cu crucea pe DNA. Spovedania de tip denunţ şi mesajul halucinant al Preasfinţitului către oamenii de afaceri
 

Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite