Orbit de gelozie, un bărbat și-a ucis iubita, s-a destăinuit tatălui său, apoi s-a omorât

0
Publicat:

Poliţiştii şi procurorii din judeţul Mureş au demarat o anchetă, în urma unei crime care a fost urmată de o sinucidere. Într-o gospodărie din localitatea Valea au fost găsite două cadavre.

Polițiști criminaliști. FOTO Arhivă
Polițiști criminaliști. FOTO Arhivă

La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 22.30, prin intermediul unui apel 112 s-a sesizat faptul că, la un imobil din comuna Vărgata, localitatea Valea, ar fi avut loc un omor urmat de un act de suicid. La locaţia indicată în apel poliţiştii au constatat că aspectele sesizate se confirmă, fiind identificat trupul unei femei de 35 de ani şi al unui bărbat de 32 de ani, prezentând mai multe urme de plăgi produse cu un posibil obiect tăietor-înţepător la nivelul gâtului”, a transmis, luni, 15 ianuarie 2024, IPJ Mureş, potrivit News.ro.

Sursa citată a precizat că personalul echipajului medical ajuns, de asemenea, la faţa locului a constatat decesul celor două persoane.

Faţă de cele constatate, în cauză s-a constituit o echipă operativă, formată din procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, poliţişti specializaţi din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului Criminalistic, care au desfăşurat activităţile specifice de cercetare, pentru a se stabili cu exactitate starea de fapt şi succesiunea producerii evenimentului”, a mai precizat sursa citată.

Cadavrele au fost transportate la Institutul de Medicină Legală Târgu Mureş în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor de deces.

În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, cercetările fiind preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş.

Potrivit presei locale, cei doi locuiau împreună de aproximativ cinci ani, iar după ce şi-a înjunghiat iubita, bărbatul şi-ar fi sunat tatăl pentru a-i spune ce a făcut şi a-l anunţa că se va sinucide.

Din primele date, gelozia a dus la comiterea faptei. 

Încă o crimă din gelozie, la Neamț

Violenţa în familie a mai făcut o victimă în Neamţ, o femeie fiind ucisă de soţul gelos, pe fondul consumului de alcool. Bărbatul a fost reţinut şi urmează să se facă propunere de arestare preventivă. 

Crima s-a petrecut la locuinţa celor doi soţi din comuna Dobreni (Neamț), în noaptea de 14 spre 15 ianuarie 2024. Anchetatorii au fost sesizaţi despre caz pe la miezul nopţii, printr-un apel la 112. Victimă a fost Gabriela Bălan, în vârstă de 35 de ani, principalul suspect fiind soţul, Valentin, în etate de 67 de ani.

Apropiații spun că viaţa de cuplu nu era tocmai armonioasă, deoarece bărbatul era gelos şi devenea violent după ce consuma alcool, acesta fiind băut şi în seara fatidică. Aşa se face că a izbucnit un conflict, iar femeia a fost atacată de individul dezlănţuit, care se înarmase cu un cuţit, urmând numeroase lovituri aplicate cu arma albă.

„La data de 14 ianuarie., în jurul orei 23.50, poliţiştii au fost seizaţi cu privire la un conflict în familie care ar fi avut loc într-un imobil din Dobreni. Din primele cercetări a rezultat faptul că, un bărbat în vârstă de 67 de ani ar fi înjunghiat-o pe soţia sa, în vârstă de 35 de ani, ambii din localitatea Dobreni“, a transmis inspector Ramona Ciofu.

Suspectul a fost reţinut de către poliţiştii ajunşi la locul tragediei, aici sosind şi un echipaj de la Ambulanţa Neamţ. Manevrele de resuscitare nu au avut nici un efect, leziunile provocate prin înjunghiere fiind deosebit de grave. Cercetările au fost preluate de un procuror criminalist, va urma reţinerea suspectului şi cererea de arestare preventivă.

Conform portalului de ştiri TVM Neamţ.ro, în seara crimei, Gabriela Bălan se întorsese acasă, pe la ora 22.00, de la Bucureşti, unde fusese cu fiul de 5 ani, care urmase un tratament medical. După ce a comis crima, bărbatul a sunat la mai multe rude de-ale sale şi ale femeii, anunţând că aceasta a decedat. În aceste condiţii, bănuindu-se că s-a petrecut ceva grav, a urmat un apel la 112.

În Neamţ, în primele 10 luni ale anului trecut au fost constatate circa 3.000 de cazuri de violenţă în familie, fiind dispuse măsuri de protecţie. Ele constau în obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime faţă de victimă, de reşedinţa sau locul de muncă, interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, sau în orice alt mod, evacuarea agresorului din locuinţa familiei etc.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite