Ofiţer de poliţie, condamnat la închisoare pentru trafic de influenţă în formă continuată şi şantaj

0
Publicat:

  Un ofiţer din cadrul Poliţiei Municipiului Reghin a fost condamnat de Curtea de Apel Târgu Mureş la pedeapsa de 5 ani închisoare cu executarea pedepsei, pentru infracţiunile de trafic de influenţă în formă continuată şi şantaj.

Polițistul merge la închisoare FOTO: arhivă
Polițistul merge la închisoare FOTO: arhivă

"Curtea de Apel Târgu - Mureş a dispus condamnarea unui inculpat, ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş - Poliţia Municipiului Reghin - Biroul Ordine Publică, la pedeapsa de 5 ani închisoare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă în formă continuată (4 acte materiale) şi şantaj. Prin aceeaşi hotărâre a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor, pe o durată de 5 ani. Hotărârea instanţei este definitivă", a anunţat, marţi, Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş (DGA-SJA Mureş) într-un comunicat de presă, scrie Agerpres.

Potrivit instituţiei, în sarcina inculpatului s-a reţinut faptul că a solicitat şi primit sume de bani, cuprinse între 750 de euro şi 5000 de euro, de la persoane cercetate pentru conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, în scopul de a interveni pe lângă angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală Mureş, în vederea diminuării alcoolemiei din sânge şi recuperarea permiselor de conducere într-un timp scurt.

"De asemenea, ofiţerul de poliţie a ameninţat un coleg de-al său, agent de poliţie, cu dezvăluirea unor fapte compromiţătoare, în schimbul determinării unor persoane să nu mai facă afirmaţii despre pretinderea şi primirea de către inculpat a sumelor de bani, obiect al infracţiunii de trafic de influenţă. Pentru documentarea cauzei penale, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş au fost delegaţi să desfăşoare mai multe acte procedurale care au condus la completarea probatoriului în cauză", se precizează în comunicatul de presă.

Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite