Generalii SRI Coldea și Dumbravă, audiați la DNA. Suspiciuni de mită și trafic de influență

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florian Coldea, fostul şef al SRI, și generalul Dumitru Dumbravă se află joi, 23 mai, la sediul Direcției Naționale Anticorupție din București. Cei doi urmează să fie audiați de procurorii DNA. 

Florian Coldea INQUAM Photos Malina Norocea jpg
Florian Coldea INQUAM Photos Malina Norocea jpg

Update, ora 14.20

Omul de afaceri Dan Tocaci a ajuns şi el la sediul DNA şi urmează ca el să fie audiat în cadrul aceluiaşi dosar, pentru că ar fi ştiu de faptul că lui Cătălin Hildeg i s-au cerut bani de către „Gruparea Coldea”.

Conform Realitatea, în aceeași zi ar urma să dea socoteală și Iulian Dumitrescu. 

Cei doi generali SRI sunt audiați într-un dosar în care sunt suspectați de mită și trafic de influență. Este vorba de scandalul în care omul de afaceri Cătălin Hideg susține că aceștia au încercat să-l șantajeze și să-l facă să-și vândă afacerea din domeniul sanitar unor francezi,  potrivit Gândul.

Hideg a fost contactat și de Bogdan Neidoni, cu care fostul șef al SRI are o casă pe Coasta de Azur.

Afacerile fostului șef al Serviciului Român de Informații au ieșit la iveală după ce au fost făcute publice interceptări. De asemenea, Hideg a spus în fața procurorilor DNA că în schimbul „scăpării” de dosarul de la Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi, i s-ar fi cerut suma de 600.000 de euro. 

Ba mai mult, conform surselor Gândul, Coldea și Dumbravă au fost chemați la DNA după ce s-a deschis un dosar în rem pentru trafic de influență. 

„Dumbravă, fost șef în SRI care se ocupa de relația cu Justiția statului paralel, a venit la DNA fără avocat. A fost, în aceasta cauză, audiat și avocatul Doru Trailă. 

Denunțul a fost depus de afaceristul Catalin Hideg, care a anexat înregistrări cu solicitări repetate de mita din partea generalilor SRI de sute de mii de euro. E vorba și de o sumă de 600.000 euro în legătură cu un dosar de care se ocupă DNA, în care s-a încercat un trafic de influență la un afacerist, dar mita nefiind plătita, acesta a fost trimis în judecată. Dosarul este instrumentat de cunoscutul procuror Mihaela Iorga”, au transmis surse judiciare, în exclusivitate pentru sursa citată. 

De asemenea, audiat ar urma să fie și omul de afaceri Dan Tocaci. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite