Șpagă dată de un proxenet pentru un procuror DIICOT. Intermediarul a fost reținut de DNA

0
Publicat:

Un bărbat a fost reținut după ce a cerut și a primit 23.000 de euro într-un caz de trafic de influență. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție– Serviciul teritorial Iași l-au reținut pentru 24 de ore pe bărbatul care ar fi promis să utilizeze pretinsa influență pe lângă un procuror. 

Trafic de influență la Iași FOTO: Arhivă, Adevărul
Trafic de influență la Iași FOTO: Arhivă, Adevărul

Anchetatorii anunță că joi, 18 aprilie 2024, un bărbat inculpat pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, după o serie de activități procedurale desfășurate cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Centrul Operațional 2 Iași.

În aceeași cauză, s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18 aprilie 2024, față de o altă persoană în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență, potrivit DGA.

Din actele de procedură penală desfășurate până în prezent a rezultat faptul că în „perioada de 14 – 16 aprilie 2024, primul inculpat, beneficiind de ajutorul celui de-al doilea, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 23.000 euro pentru a-și trafica o presupusă influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. pe care a susținut că l-ar putea determina să dispună o soluție de clasare într-un dosar în care martorul era cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.”

Anchetatorii au mai stabilit că la data de 18 aprilie 2024, primul inculpat ar fi primit de la martor suma de 23.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 din Codul de procedură penală.

Vineri, 19 aprilie 2024, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite