„Mascatul“ demascat. Făcea ravagii cu identitatea sa falsă de luptător în trupele speciale

0
Publicat:

Un tânăr din Târgu Mureș și-a confecționat o legitimație falsă de poliție și s-a dat drept polițist la „mascați” pentru a agăța fete. Gestul său l-a adus foarte aproape de închisoare.

S-a dat polițist pentru a impresiona fetele Foto: Poliția Română
S-a dat polițist pentru a impresiona fetele Foto: Poliția Română

Ce se întâmplă atunci când te folosești, fără drept, de o calitate oficială? Ajungi pe mâna poliției! Este și cazul unui tânăr, în vârstă de 31 de ani, Szilard Koncz, care a vrut să impresioneze mai multe domnișoare susținând că este angajat la serviciul de acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş.

Judecătoria Târgu Mureș l-a condamnat, pe 18 octombrie 2023, la un an de închisoare cu suspendare pentru fals material în înscrisuri oficiale. Bărbatul a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii, iar instanța de judecată i-a admis cererea.

Legitimație de polițist cu capse

Tânărul își confecționase o legitimație falsă de polițist încă din noiembrie 2022, în baza unui model pe care l-a găsit pe internet. A spus procurorilor că a decis să îşi facă acel act pentru că mereu şi-a dorit să devină poliţist la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

Și-a conceput prin imprimare şi manufacturare o legitimaţie de poliţie falsă, pe care erau trecute mai multe date în legătură cu faptul că acesta ar fi fost angajat la serviciul de acţiuni speciale din cadrul IPJ Mureş, o poză de a sa şi semnături atât pe partea frontală cât şi pe dosul legitimaţiei, unde ar fi trebuit să existe semnătura şefului serviciu acţiuni speciale, ambele fiind semnăturile olografe ale inculpatului”, se arată în acordul de recunoaștere a vinovăției.

Făcea poze din fața sediului de poliție

Bărbatul mergea în cluburi de noapte unde se băga în vorbă cu tinere cărora se recomanda ca fiind luptător în cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale pentru a le impresiona. Acesta crease o întreagă poveste legată de locul lui de muncă și misiunile periculoase la care ar fi participat. Informația a ajuns și la urechile adevăraților agenți de poliție care au deschis un dosar penal.

În urma cercetărilor s-a constat că tânărul chiar depunea eforturi pentru ca tinerele să îl creadă. În timpul zilei, acesta era adesea semnalat în apropierea și incinta sediului IPJ Mureș, unde făcea poze pe care le trimitea fetelor pentru a atesta faptul că este polițist și că se află la programul de muncă.

I-a cerut unei fete să îl ducă la sediul poliției pentru că are o urgență la muncă

Falsul polițist le arăta tinerelor fotografii în care era îmbrăcat în vestă de poliţie sau chiar din timpul „intervențiilor”. O fată a mărturisit anchetatorilor că el i-a arătat o poză în care inculpatul se lăuda că este împreună cu alţi colegi, cu toţii fiind îmbrăcaţi în uniformă şi cu cagulă.

La un moment dat, Szilard Koncz chiar i-a zis unei fete să îl conducă cu mașina la sediul IPJ Mureș pentru că are o urgență la locul de muncă.

Legitimația falsă de polițist a fost confiscată de oamenii legii Foto: Poliția Română
Legitimația falsă de polițist a fost confiscată de oamenii legii Foto: Poliția Română

În 25 mai 2023, polițiștii au efectuat o percheziție, în Târgu Mureș, la locuința bărbatului, unde au găsit și legitimația falsă. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, după care a fost cercetat în libertate.

În urma condamnării, Judecătoria Târgu Mureș i-a impus inculpatului și obligaţia de a urma un curs de calificare profesională pe durata unui termen de supraveghere de doi ani. Decizia instanței nu este definitivă. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite