Petrecere în uniformă de polițist, în Vâlcea. Imaginile filmate între romii din Brezoi au apărut pe TikTok VIDEO

0
Publicat:

Un bărbat de 37 de ani, din comuna Racovița – Vâlcea, a fost filmat în timp ce se distra la o petrecere îmbrăcat în haine cu însemnele Poliției Române. Acum este cercetat penal. Se bănuiește că uniforma este furată.

Filmarea a fost postată pe Tik-Tok și astfel a ajuns în atenția Poliției vâlcene ai cărei reprezentanți au aflat că povestea s-a petrecut la o petrecere privată din orașul Brezoi, duminică, 27 noiembrie.

Există suspiciuni cu privire la modul în care vâlceanul a intrat în posesia uniformei. Până se va afla adevărul în privința acesteia, bărbatul este cercetat penal pentru uzurpare de calități oficiale.

„S-a pilit milițianu´”

În postarea apărută pe TikTok apare un bărbat care se află la o petrecere de romi, răcnind în timp ce stă la o masă cu mai mulți oameni în timp ce muzicanții cântă în jurul lor. Acesta este îmbrăcat în haine care seamănă izbitor cu cele din dotarea Poliției Române. Pe fundalul video-ului din postarea intitulată: „S-a pilit milițianu´” se aude o voce spunând ceva de genul: „S-a enervat șeful de post, să mor în pârnaie”.

Bărbatul privește direct spre cameramanul de ocazie, iar apoi scoate din buzunar un telefon, îl verifică și apoi și-l bagă înapoi în buzunar. Se vede din imagini că este beat criță. Apoi continuă să chiuie. Vocea mai spune ceva intangibil, din care se înțelege doar cuvântul „șefule”. 

Filmare pe rețelele de socializare cu un vâlcean care se pretinde a fi polițist
Bărbat îmbrăcat în uniformă de polițist la o petrecere în Brezoi, Vâlcea Foto capturi TikTok

Deși susțin că bărbatul nu a lucrat niciodată în Poliție, reprezentanții acestei instituții nu infirmă nici posibilitatea ca acesta să mai fi intrat până acum în contradicție cu legea.

„Persoana prezentată nu este angajată a Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea”

Reprezentanții Poliției Județene Vâlcea au reacționat cu privire la imaginile apărute în spațiul public. 

„Cu privire la postarea apărută pe o rețea de socializare, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea este abilitat să comunice următoarele aspecte. Persoana prezentată nu este angajată a Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea. În urma verificărilor efectuate, a fost identificat bărbatul care apare în imagini, domiciliat în comuna Racovița, județul Vâlcea”, a precizat IPJ Vâlcea.

Una dintre ipotezele cercetate acum de polițiștii vâlceni are în vizor proveniența uniformei acestui fals polițist despre care se bănuiește că a fost obținută în urma unui furt comis în județul învecinat, Sibiu. Ancheta penală urmează să lămurească și acest aspect. 

„Tot din verificări a rezultat că filmarea a fost realizată la data de 27 noiembrie 2022, în orașul Brezoi, cu ocazia unui eveniment privat. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uzurparea de calități oficiale, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs situația prezentată și dispunerea măsurilor legale”, a mai menționat purtătoarea de cuvânt a IPJ (Poliția Vâlcea), Georgiana Țîrcu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite