Consiliul Județean Harghita şi Primăria Sânmartin doresc ca crucile de beton de la Valea Uzului să nu fie distruse

0
Publicat:

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, şi primarul comunei Sânmartin, Birtalan Sándor, doresc ca pentru crucile de beton de la cimitirul din Valea Uzului să se găsească un nou loc, fără a fi distruse şi recomandă autorităţilor din Bacău să facă demersuri în acest sens.

Cimitirul de la Valea Uzului
Cimitirul de la Valea Uzului

"Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, şi Birtalan Sándor, primarul comunei Sânmartin, în urma conferinţei de presă de miercuri, 15 februarie, au ajuns la o înţelegere ca pentru crucile de beton ridicate de oraşul Dărmăneşti în cimitirul militar din Valea Uzului să fie găsit un nou loc, fără a fi distruse. După cum se ştie, hotărârea definitivă cere ca cimitirul să fie readus la starea sa iniţială. Cele două instituţii din judeţul Harghita le recomandă colegilor din judeţul Bacău, cu aprobarea experţilor şi a instituţiilor competente, ca acele cruci să fie mutate într-un loc, indiferent de judeţul în care este desemnat locul, în care se află mormintele soldaţilor români care au murit eroic, aşa cum certifică evidenţele cadastrale. Această sugestie va fi adresată Consiliului Judeţean Bacău şi Primăriei Dărmăneşti în zilele următoare", se arată într-un comunicat transmis presei miercuri seara, potrivit Agerpres.

De asemenea, se arată că cei doi "au precizat că ar fi păcat să fie distruse crucile de beton, când acestea ar putea fi îndepărtate şi transportate într-un nou loc".

Totodată, Borboly a susţinut, potrivit aceluiaşi comunicat, că "respectul se cuvine tuturor, indiferent de naţionalitate, un respect care se exprimă pe linia păcii şi a cooperării şi a credinţei într-un viitor comun".

Târgu-Mureş


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri