UPDATE Patru poliţişti de la Acţiuni Speciale au fost reţinuţi. Sunt acuzaţi de tentativă de omor şi tortură

0
0
Cei patru poliţişti au fost puşi sub acuzare                                                    Foto: Arhivă Adevărul
Cei patru poliţişti au fost puşi sub acuzare                                                    Foto: Arhivă Adevărul

Patru poliţişti de la Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Gorj au fost reţinuţi, în seara zilei de joi, 26 mai, pentru 24 de ore. Aceştia sunt acuzaţi de tentativă de omor şi tortură.

UPDATE 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a emis un comunicat de presă în legătură cu reţinerea celor patru poliţişti: 

„Se reţine de procuror că în seara zilei de 20.05.2022, în intervalul orar 21:00 – 23:00, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, în calitate de agenţi de poliţie în cadrul I.P.J. Gorj – Serviciul pentru Acţiuni Speciale, alcătuind o echipă de intervenţie, având-o în custodie pe persoana vătămată D.C., cercetată la momentul respectiv în calitate de făptuitor, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, prevăzute de art. 257 alin. 1 şi 4 Cod penal, într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, au fost solicitaţi să acorde sprijin lucrătorilor de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci şi însărcinaţi să asigure escorta persoanei vătămate.

Deşi nu s-au confruntat cu o opoziţie a victimei, atât în autospeciala aparţinând M.A.I., cât şi în incinta sediului Poliţiei Oraşului Novaci, suspecţii au exercitat acte de violenţă asupra acesteia, în timp ce se afla încătuşată cu mâinile la spate, lovind-o cu intensitate deosebită cu pumnii, genunchii, picioarele încălţate cu ghete tip bocanc şi baston tip tomfă, atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât şi la nivelul braţelor şi spatelui, producându-i multiple fracturi şi rupturi ale organelor interne, leziunile traumatice produse necesitând pentru vindecare 40 – 45 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei“.

Anchetatorii au stabilit că loviturile au fost aplicate de poliţişti pentru a afla de la victimă locul în care ascunsese maşina: 

„Se mai reţine de procuror că în exercitarea actelor de violenţă suspecţii au urmărit să producă persoanei vătămate D.C. suferinţe fizice de o mare intensitate în scopul obţinerii de informaţii de la aceasta, respectiv pentru a afla locul în care persoana vătămată ascunsese autoturismul implicat în săvârşirea infracţiunii de ultraj, având în vedere că persoana vătămată D.C. condusese anterior lucrătorii de poliţie în alte locaţii decât cea reală..“

Informaţia iniţială

Un şofer, în vârstă de 41 de ani, care a refuzat să oprească la semnalele unui poliţist pe care l-a acroşat uşor a fost snopit în bătaie, astfel încât a ajuns, apoi, la spital în stare gravă. 

Suspecţi sunt patru poliţişti de la Serviciul de Acţiuni Speciale, care au intervenit pentru a-l reţine pe bărbat. 

Constantin Dodoi a ajuns, iniţial, în arest, după care s-a simţit rău şi a fost dus la spital. 

„El a avut dureri, dar au fost mai puternice atunci când a ajuns în arestul poliţiei. A venit salvarea şi s-a intervenit imedait chirurgical. Coastele au atins plămânul. Este într-o stare critică. Este coerent în vorbire, dar vă imaginaţi cum se simte un bolnav căruia i s-a extirpat splina, o parte din ficat şi prezintă fracturi intercostale şi fractură de stern. este neimaginabil ceea ce s-a putut întâmpla. Spune că a fost bătut în sediul poliţiei“, a spus Mariana Ganea, avocatul lui Constantin Dodoi.

Două dosare penale

Sunt două dosare penale în cercetare, unul în care Constantin Dodoi este acuzat de ultraj şi cel în care acesta are calitatea de victimă. „Dosarul se află în curs de cercetare. Are ca obiect comiterea infracţiunii de tentativă de omor şi tortură. Organele de cercetare penală îşi fac treaba. Ne rugăm la Dumnezeu să fie bine“, a mai spus avocata.

Cristina Ciobanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, a precizat că s-a deschis un dosar penal pentru tentativă de omor, lovire şi alte infracţiuni.

Vă recomandăm să citiţi 

Artişti importanţi la „Film în sat“, festivalul organizat de actorul Cuzin Toma în comuna copilăriei sale VIDEO

Înţepătura de căpuşe, pericolul care pândeşte în iarbă. Cum trebuie acţionat şi ce este total contraindicat

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite