Artişti importanţi la „Film în sat“, festivalul organizat de actorul Cuzin Toma în comuna copilăriei sale VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul de film va avea loc în perioada 3-5 iunie Sursa afiş
Festivalul de film va avea loc în perioada 3-5 iunie Sursa afiş

Actorii Andreea Gramoşteanu, Tudor Istodor şi Octavian Strunilă vor fi prezenţi la prima ediţie a festivalului „Film în sat” ce va avea loc între 3 şi 5 iunie în comuna Peştişani, din judeţul Gorj.

Publicul va avea şansa să se întâlnească la Festivalul „Film în sat“ cu actorii filmelor şi să intre în dialog cu aceştia. Astfel, prima proiecţie a festivalului va fi cea a lungmetrajului „Şi atunci, ce e libertatea?“, după care publicul este invitat la o discuţie la care va participa unul dintre actorii filmului, Cuzin Toma, fiu al satului, interpretul lui Culai în filmul regizat de Andrei Zinca.

Tot în prima seară, la finalul proiecţiei filmului „#dogpoopgirl“, în regia lui Andrei Hutuleac, actorii Andreea Gramosteanu şi Tudor Istodor vor împărtaşi publicului informaţii preţioase despre frumoasa lume a cinematografiei. 

O altă discuţie este cea dedicată filmului „Complet Necunoscuţi“. La finalul proiecţiei, publicul îi va întâlni pe regizorul Octavian Strunilă şi pe actriţa Andreea Gramoşteanu. 

Toate discuţiile vor fi moderate de Irina-Margareta Nistor, curatorul festivalului. Criticul de film a pregătit şi câteva surprize pentru oaspeţi: retrospective ale filmului românesc de scurtmetraj, dar şi o selecţie a filmelor de animaţie realizate de Ion Popescu Gopo. 

„O şansă uriaşă pentru foarte mulţi copii“

„Festivalul vine cu o şansă uriaşă pentru foarte mulţi copii: accesul la cultură. Când spun cultură, cuprind tot. Arta, istorie, ştiinţa. Căci filmul este acea ramură artistică ce uneşte tot ceea ce ţine de identitatea unui popor. Traditii, obiceiuri, istorie. Pe toate le veţi întâlni la Peştişani. Filmul este memoria noastră colectivă”, declară Cuzin Toma, actor şi preşedintele festivalului de artă „Film în sat”. 

Trebuie amintit că Peştişani este comuna în al cărei sat, Hobiţa, s-a născut marele sculptor Constantin Brâncuşi.

toma cuzin foto protv

Sursa ProTV 

Festivalul este dedicat tuturor vârstelor, deoarece vor avea loc activităţi potrivite pentru toti participanţii. 

Astfel, părinţii le pot oferi copiilor oportunitatea de a învăţa lucruri noi şi de a îşi descoperi o noua pasiune la atelierele de teatru şi de percuţie. 

Sâmbătă, 4 iunie, vor avea loc două ateliere de teatru pentru copii suştinute de Şcoala Teatru de Artă – pentru grupele de vârstă 8-14 ani, respectiv 16-18 ani, precum şi un atelier de percuţie pentru copii sustinut de Mihai Axinte, grupa de vârstă 8-14 ani. Pe lângă filme, teatru şi muzica, adulţii se pot înscrie la un atelier de dans contemporan susţinut de Teodora Velescu. 

Programul complet al tuturor proiectiilor de film si al activitatiilor culturale este disponibil https://www.filminsat.ro/program

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Când se deschide circulaţia în totalitate pe Transalpina VIDEO

Poliţist lovit de o maşină. Şoferul a refuzat să oprească, dar a fost prins

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite