Trei secții ale Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu au fost modernizate

0
0

Trei secții ale Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu au fost modernizate, lucrările fiind recepționate în urmă cu puțin timp.

Lucrările de modernizare au fost finalizate Foto: Consiliul Județean Gorj
Lucrările de modernizare au fost finalizate Foto: Consiliul Județean Gorj

Secțiile Medicină internă I, Gastroenterologie și Neonatologie au fost modernizate. „A fost finalizată o nouă investiție de modernizare a trei secții din structura de  funcționare a unității spitalicești, Medicină internă I, Gastroenterologie și Neonatologie, care se află în corpul de clădire situat pe strada Progresului nr. 18  din Târgu Jiu“, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Gorj.

Ce fel de lucrări au fost executate

Au fost reabilitate saloanele, grupurile sanitare, cabinetele și s-au înlocuit instalațiile. „S-a intervenit prin lucrări de arhitectură pentru amenajări interioare la toate spațiile destinate atât cadrelor medicale cât și pacienților (saloane, săli de tratamente, cabinete medici, săli de mese, holuri, grupuri sanitare în unele saloane, inclusiv grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilități), au fost reabilitate și modernizate instalațiile electrice, termice și sanitare, cele trei secții fiind dotate cu sisteme de detectare, semnalizare și avertizare incendiu“, se mai precizează în comunicatul de presă.

Foto: Consiliul Județean Gorj
Foto: Consiliul Județean Gorj

Peste 1.000 de pacienți internați la secția de Medicină Internă

Secția de Medicină Internă este una dintre cele mai solicitate de pacienți. De la începutul anului și până în prezent, în Secția Medicină Internă au fost internați 1.054 de pacienți, dintre care 213 pe Compartimentul Nefrologie. „Compartimentul de Nefrologie este singura structură din județul Gorj care asigură monitorizarea, spitalizarea pacienților cu patologie nefrologică, precum și pentru cei aflați în stadiul predialitic sau pentru cei care necesită inițierea tratamentului de substituție a funcției renale prin hemodializă“, a transmis Mihaela Țicleanu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență.

În prezent se lucrează la modernizarea unității spitalicești de pe strada Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu. Lucrările de aici constau în extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe, reabilitarea energetică și înlocuirea tâmplăriei, dar și a instalațiilor. Lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul acestui an, dar este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple. 

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite