Moarte fulgerătoare a unuia dintre cei mai apreciați dascăli din județul Gorj

0
0

Elena Roată, profesor de Limba și Literatura Română la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, unul dintre cei mai apreciați dascăli din județul Gorj, s-a stins din viață într-un mod neașteptat.

Profesoara Elena Roată FOTO Alin Ion
Profesoara Elena Roată FOTO Alin Ion

Aceasta se afla marți, 30 august, la o terasă din zona centrală a municipiului Târgu Jiu, când i s-a făcut rău și a decedat în scurt timp, în ciuda faptului că a fost resuscitată zeci de minute de echipajul de ambulanță sosit la fața locului.

Dispariția neașteptată a Elenei Roată a șocat lumea didactică și culturală din județul Gorj. Mulți dintre foștii și actualii elevi, asupra cărora Elena Roată și-a pus amprenta, au transmis mesaje pe rețelele sociale: „Am admirat-o întotdeauna și ii mulțumesc pt ca a avut mereu încredere în mine! Drum lin spre ingeri, doamna profesor Elena Roată !“, a transmis Ramona Sânziana.

Doamna profesoară Elena Roată , vă mulțumesc din suflet pentru îndrumarea care mi-ați dat-o în anii adolescenței. Prin dumneavoastră am învățat cum să valorific talentul și voința spre mai bine. Regret enorm că nu am depus mai mult efort să țin legătura în timpul care s-a scurs de atunci. Nu pot să accept faptul că nu mai sunteți printre noi. O veste cumplită, fără nici un fel de dreptate. Împreună cu sutele, miile de persoane în viața cărora ați avut un impact enorm ca dascăl, mentor, mamă, rază de lumină, sunt absolut devastat. Nu vă voi uita niciodată! “, a transmis Mihai Giurgiulescu.

Elena Roată a fost un remarcabil om de cultură. A publicat o serie lucrări, în special de critică literară, ultima fiind despre operal lui Lucian Blaga. Aceasta era un extraordinar organizator de evenimente culturale. Prietenia dintre aceasta și renumitul scriitor Octavian Paler a fost binecunoscută. Elena Roată a reușit să aducă la Târgu Jiu mari oameni de cultură, cum ar fi: Octavian Paler, filosoful Solomon Marcus, scriitoarea Nora Iuga, istoricul Adrian Cioroianu, scriitoarea Ileana Vulpescu și mulți alții.

Elena Roată a reprezentat un model pentru mulți elevi, cărora le-a influențat existența într-un mod benefic, prin deschiderea către cultură.

Elena Roată a fost și jurnalist, deoarece a realizat timp de mulți ani emisiuni de televiziune cu temă culturală și educativă.

Elena Roată a fost unul dintre cei mai aprecia

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri